Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka: Morian turvapaikanhakijaleirin asukeista lähes 93% on miehiä

Morian pakolaisleiri Lesboksella. Kuva Wikimedia Commons.
Kreikan Lesboksen saarella sijaitseva Morian turvapaikanhakijaleiri on täynnä – miehiä. Naisvähemmistö joutuu leirillä seksuaalisen häiriköinnin ja väkivallan kohteeksi.

Morian turvapaikanhakijaleiri Lesboksella on täynnä, kertoo kreikkalainen Iefimerida.

Leiri on tarkoitettu 3 000 turvapaikanhakijaa varten, mutta leiriä kansoittaa nyt yli puolitoistakertainen määrä ihmisiä. Leirin asukkaat eivät kuitenkaan ole yleisen käsityksen mukaan kaikkein haavoittuvimpia, sillä leirin 5 206 asukkaasta vain 162 on yksintulleita lapsia ja 216 naisia, loput ovat miehiä.

Leirillä asuvien naisten mukaan leirillä on terroria – naisia kohtaan.

– Me naiset täällä Moriassa joudumme päivittäin vaaraan. Emme kestä enää, haluamme pois täältä, teidän täytyy auttaa meidät täältä, irakilainen Aliman sanoi.

Kansalaisjärjestö HRW:n tutkijan Eva Koshevan mukaan heidän 25 haastattelemaansa naista ja tyttöä kertoivat leirillä olevan ”hallitsemista terrorilla”.

– He pelkäävät liikkua, käydä WC:ssä ja seksuaalisesta häiriköinnistä ja väkivallasta ilmoittaminen ei toimi, tutkija kertoi.

Iefimeridan mukaan leirin asujaimisto koostuu yli 50 eri kansallisuudesta, ja kreikkalaisten viranomaisten on erittäin vaikea saada selville, kenet tulee palauttaa ja kenellä on oikeus oleskelulupaan.

Morian turvapaikanhakijaleiri on ollut otsikoissa aiemminkin. Joulukuussa useita henkilöitä loukkaantui turvapaikanhakijaryhmien välisissä yhteenotoissa, kun arabit, afgaanit ja irakilaiset kahakoivat alueella ja polttivat telttojaan.

Median mukaan tapahtumapaikka muistutti “sotatannerta”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit