Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka myöntää humanitaarista suojelua korkeintaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan

Turkista Kreikkaan saapuvia siirtolaisia. Kuva Shutterstock.

Turvapaikkaa ei välttämättä uusita määräajan päätyttyä.

Viime vuonna kolmansista maista lähteneiden turvapaikanhakijoiden virran painopiste siirtyi keskiseltä Välimereltä itään ja länteen, Kreikkaan ja Espanjaan. Kreikka, joka on paininut turvapaikanhakijaongelman kanssa jo vuosia, on päättänyt ottaa osaksi työkalupakkiaan määräaikaiset turvapaikat.

– Myöntämämme turvapaikan kesto on [korkeintaan] kolme vuotta, Euractiv kertoo maahanmuuttoministeri Notis Mitarakisin sanoneen.

– On vaikeaa integroida eri väestöryhmiä, Mitarakis totesi ja muistutti, että jos olosuhteet muuttuvat, turvapaikkaa ei määräajan päätyttyä välttämättä uusita.

Turvapaikanhakijakriisin puhkeamisen jälkeen vuonna 2015 Kreikka on myöntänyt humanitaarista suojelua noin 40 000 henkilölle, ja 87 000 turvapaikkahakemusta odottaa käsittelyä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamisesta aiotaan keskustella EU-tasolla, ja EU-komission ehdotusta yhteisestä järjestelmästä odotellaan maalis-huhtikuussa.

Kreikan viime vuonna virkaansa astunut konservatiivihallitus on lupaustensa mukaisesti tiukentanut turvapaikkapolitiikkaa. Viime kuussa Kreikka kertoi Aigeianmerelle rakennettavasta kelluvasta suojajärjestelmästä, jota aiotaan hätätilanteessa käyttää Turkista saapuvia siirtolaisia vastaan.

  • 139
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset