Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka on voittamassa epätavallisen sodan

Kuva Pxhere.

Rajat pitävät ja Euroopan maat antavat tukensa Kreikalle, kirjoittaa Nikos Konstandaras, joka on toiminut vuodesta 2013 alkaen New York Timesin kolumnistina.

Kreikka on voittamassa Turkin julistaman epätavallisen sodan, kirjoittaa Nikos Konstandaras Kathimerinissa julkaisemassaan kolumnissa.

– Rajat pitävät, Euroopan instituutiot ja EU-maat ovat Kreikan puolella vahvistaen sen, että kyseessä ovat Euroopan rajat.

Konstandaras painottaa, että Kreikan väestö on yhtenäinen, ja siirtolaiset pikkuhiljaa ymmärtävät joutuneensa Turkin kyynisen presidentti Erdoğanin pelinappulaksi. Vaara ei kuitenkaan ole vielä ohi.

– Vaara vaanii vielä. Epäonnistuttuaan EU:n kiristämisessä, Turkki tekee nyt kaikkensa mustamaalatakseen Kreikan, eristääkseen sen kumppaneistaan ja luodakseen ongelmia sen sisällä.

Massamaahanmuutto aiheuttaa jännitteitä ja ongelmia missä tahansa yhteiskunnissa, kirjoittaja muistuttaa.

– Aikanaan Turkki otti vastaan syyrialaisia ”muslimiveljinä”, mutta syyrialaiset ovat joutuneet turkkilaisten nationalistien kohteeksi.

Vastaava kehitys on havaittavissa Kreikan saarilla, missä paikalliset asukkaat ja poliisi ottavat toistuvasti yhteen massamaahanmuuton aiheuttamien ongelmien vuoksi, eikä ratkaisuja ole näköpiirissä. Tämän vuoksi Turkin kannattaa jatkaa valitsemaansa politiikkaa. Propagandaloukku on kirjoittajan mukaan ilmeinen.

– Turkki jatkaa ihmisten työntämistä Kreikan rajalle toivoen provosoivansa kreikkalaiset brutaaleihin reaktioihin tai saavansa maan jakautumaan kahtia.

Kreikkalaisten velvollisuus on vastustaa Turkin hallinnon provosointia.

– Valtiomme ja yhteiskuntamme tulee vaikeuksista huolimatta todistaa, että me vartioimme sivilisaation rajoja, jotka perustuvat oikeudenmukaisuuteen ja ihmisarvoon. Nämä antavat tarkoituksen ulkorajoille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit