Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka rakentaa betonimuurit siirtolaisleirien ympärille

Kuva Pixabay

Kreikka pystyttää betonimuureja siirtolaisleirien ympärille eri puolilla maata.

Aiemmin Kreikan siirtolaisleirejä on ympäröity langoilla. Maahanmuutto- ja turvapaikkaministeriö modernisoi nyt leirejä ja siirtyy langoista betoniesteisiin. Ministeriön mukaan kolme metriä korkeiden muurien tarkoituksena on pitää leirien sisällä olevat asukkaat turvassa mahdolliselta vainolta.

Leirien asukkaat kuitenkin pitävät tapaa muuttoliikkeen kriminalisointina esteitä vahvistamalla. He sanovat olevansa vankeja odottaessaan kuukausia ilman uutisia turvapaikkatilanteestaan.

– Kaikki tilat modernisoidaan, tiedottaja Giannis Kabourakis ministeriöstä kertoi Diavatan, Malakasan, Ritsonan ja Polykastron rakenteilla olevista betonimuureista.

– Kaikkia tiloja ympäröi muuri, on elektroninen sisään- ja uloskäyntijärjestelmä sekä henkilökohtaiset sisään- ja uloskäyntikortit, Kabourakis lisäsi.

Muurien rakentamisen tavoitteena on ”vahvistaa kaikkien osapuolten, sekä paikallisten yhteisöjen että leirien asukkaiden, turvallisuuden tunnetta.”

– Kukaan ei pääse sisään tai ulos, tiedottaja sanoi.

Droonit taivaalla, magneettiportit integroiduilla lämpökameroilla, röntgenlaitteet ja valvontakamerat tulo- ja poistumispaikoissa ovat valvontaan suunniteltuja työkaluja. Leirien portit sulkeutuvat noin klo 21 poistumisen ehkäisemiseksi.

Kuten niin monesti ennenkin, ihmisoikeusjärjestöt eivät sulata turvallisuutta parantavaa uudistusta.

– Kreikan päätös sulkea leirit on linjassa maailmanlaajuisen suuntauksen kanssa kriminalisoida maahanmuutto, ja eristää ja pidättää inhimillisen politiikan sijaan, jossa kunnioitetaan ihmisten ihmisarvoa ja kansainvälisesti suojattua oikeutta hakea turvapaikkaa, Migration and Technology Monitor -tutkija Petra Molnar valitti.

Lähde Greek Reporter.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit