Eurooppa Maahanmuutto

Kreikkaan loukkuun jääneet pakolaiset radikalisoituvat

Kuva Pixabay
Kreikkaan saapuneet pakolaiset ovat menettäneet toivonsa päästä eteenpäin kohti Länsi-Eurooppaa ja muuttuvat koko ajan aggressiivisemmiksi. Ateenan ja muiden isojen kaupunkien yöt ovat jo pitkään olleet poikkeustilassa ja pakolaiset levittävät ympäröivään yhteiskuntaan pelkoa.

Poliisin mukaan yhä useammat pakolaiset ovat aseistautuneita ja rikosluvut ovat räjähtävässä nousussa. Viranomaisten mukaan tilanne on karkaamassa käsistä, ja poliisi odottaa suuria välienselvittelyjä sekä kaaosta. Patran satamakaupungissa on rekkakuskia uhattu aseella jotta tämä kuljettaisi pakolaisia laivaan, joka on menossa Italiaan. Patran satama on muutenkin ollut kovan pakolaispaineen alla jo vuosien ajan. Pakolaisten yritykset päästä Italiaan meneviin lauttoihin kuormittavat poliisia niin paljon, että kaupungin muu suojelu kasvavalta rikollisuudelta on jo melkein mahdotonta.

Mahdotonta päästä eteenpäin

Asiantuntijat näkevät syyksi kasvavaan epätoivoon ja siitä kumpuavan rikollisuuden kasvun syylliseksi Euroopan politiikkojen katteettomat lupaukset. Suuri joukko pakolaisista ei näe enää mitään mahdollisuutta päästä Kreikasta eteenpäin.

Pakolaiset muodostavat väkivaltaisia ja rikoksiin suuntautuneita jengejä. Tässä jengiytymisessä ovat poliisin mukaan kunnostautuneet erityisesti afgaanit. Tämä ei ole poliisin mukaan ole ongelma pelkästään kanta-asukkaille, vaan joukkiot uhkaavat myös muita pakolaisia. Afgaanijoukkojen on havaittu varastavan sekä kiristävän rahaa ja palveluita myös toisilta pakolaisilta. Hinta nousee kansallisuuden mukaan.

Laivaan kaikin keinoin

Poliisin mukaan erityisen väkivaltaisia ovat jengit, jotka koostuvat algerialaisista, palestiinalaisista ja pakistanilaisista. Viimeisin näiden joukkojen yhteenotto vaati Patrassa useiden pakolaisten hengen. Pakolaiset taistelevat verisesti kaikin keinoin pääsystä laivoihin kohti Italiaa ja tästä paikkataistelusta on usein koitunut uhreja.

Lähde: Proto Thema

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset