Eurooppa Maahanmuutto

Kreikkalaisen kylän asukkaat estivät siirtolaisten majoittamisen kylän hotelleihin

Kuva Pixabay

Kreikan viranomaiset joutuivat luopumaan ajatuksesta majoittaa 400 siirtolaista pieneen merenrantakylään Kreikan pohjoisosassa.

Vrasnan kylän asukkaat nousivat tiistaiyönä vastarintaan viranomaisten yritettyä majoittaa 400 siirtolaista kylän hotelleihin.

Kathimerinin mukaan siirtolaiset saapuivat kahdeksalla linja-autolla Samoksen saarelta. Kun bussit saapuivat kylän liepeille, kyläläiset sulkivat tien. Hotellien pitäjät, säikähtyneenä kyläläisten raivosta, sanoutuivat irti alustavasta sopimuksesta majoittaa siirtolaiset. Mellakkapoliisi saapui myös paikalle.

– Olimme varoittaneet viranomaisia, että Vrasnaan ei voi tuoda enempää ihmisiä, koska paikalliset asukkaat ovat raivoissaan. Viranomaiset eivät kuunnelleet meitä, pormestari Diamantis Liamas perusteli syytä mellakkaan.

Jännitteitä oli havaittavissa jo ennen bussien saapumista, mutta niiden ajettua paikalle, hotellit eivät avanneet oviaan. Kun tilanne ei lauennut, viranomaiset päättivät ajattaa siirtolaisbussit Vrasnasta pois kohti Halkidaa, jonne on kahdeksan tunnin ajomatka.

  • 1.4K
    Shares