Eurooppa Politiikka

Kristianstadin kunta painiskelee talousongelmien kanssa – taustalla massamaahanmuutto

Lilla Torg, Kristianstad. Kuva News Öresund / Flickr / CC BY 2.0

Kristianstadin kunnan talous on romahduspisteessä. Taustalla on kuntaan suuntautunut massamaahanmuutto vuosina 2015-2017.

Historiallisessa Skånen maakunnassa Etelä-Ruotsissa sijaitseva Kristianstad painiskelee talousongelmien kanssa. Kunnalla on lainaa 1,6 miljardia kruunua, ja ensi vuonna lainan määrä on lisääntymässä 130 miljoonalla.

Kunta yrittää SVT:n mukaan saada 100 miljoonaa kruunua kuntayhtiöiden voittoja kasvattamalla sekä 50 miljoonaa kruunua maaomaisuudesta ja kiinteistöistä.

Kristianstadsbladet kertoi huhtikuussa, että talousongelmien taustalla on vuosina 2015-2017 kuntaan suuntautunut maahanmuuttajien virta. Kunta on joutunut tuona aikana perustamaan uuden koululuokan jokainen kuukausi.

– Joudumme rakentamaan uusia kouluja kestämättömällä tahdilla. Meidän täytyy saada Tukholman päättäjät ottamaan tästä vastuu. Kunnat eivät kykene tähän, kunnanvaltuutettu Peter Johansson sanoi huhtikuussa. Hänen mukaansa valtion täytyy antaa rahaa, muutoin tulevaisuudessa odottaa ”uskomattoman huolestuttava tilanne.”

Kristianstadin tilannetta ei ole ainakaan helpottanut ISIS-terroristien vastaanotto. Kunta on yksi niistä 41 Ruotsin kunnasta, jotka joutuvat ottamaan vastaan Lähi-idän taisteluista palaavia terroristeja.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi