Kotimaa Politiikka

Kristillisdemokraattien Essayah: ”Ulkoministeri Haaviston ja hallituksen toiminta murentaa luottamusta Suomen turvallisuuteen”

Sari Essayah. Kuva EPP / Flickr / CC BY-ND 2.0

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan, kansanedustaja Sari Essayah´n mukaan hallituksen ja ulkoministeri Haaviston toiminta murentaa vakavalla tavalla kansalaisten kokemaa luottamusta vastata Suomen turvallisuudesta.

Suojelupoliisi on varoittanut, että ISIS-kalifaattiin lähteneet naiset muodostaisivat uhan Suomeen palattuaan verkostoillaan ja jatkamalla terroristista toimintaansa. Kyseessä on Kristillisdemokraattien tiedotteen mukaan kansallisen turvallisuuden kannalta merkittävä ulostulo.

– Eilen hallitus sopi toimintalinjasta, jossa viranomaisten tapauskohtaisella harkinnalla myös ISIS-naisten hakeminen Suomeen mahdollistetaan. Kumpaa kuunnellaan enemmän, turvallisuus- vai lastensuojeluasiantuntijoita, jos niiden arviot menevät ristiin? Miksi ei tehdä selkeää päätöstä, että aikuisia jihadisteja ei auteta Suomeen, kummastelee KD:n Sari Essayah.

Ulkoministeri Haaviston selvitykset niin hallituksen aikeista ISIS-perheiden kotiuttamiseksi kuin ulkoministeriön johtamiseen ja henkilöstöasioihin liittyviin epäkohtiin ovat osoittautuneet olevan ristiriidassa uutisoitujen tietojen kanssa. Tästä johtuen kristillisdemokraatit ovat tehneet kirjallisen kysymyksen ulkoministerin ja hallituksen toiminnasta.

Essayah muistuttaa, että viime viikon kyselytunnilla valtiovarainministeri Kulmunilla ja ulkoministeri Haavistolla oli tyystin erilaiset näkemykset siitä, mitä valtioneuvoston iltakoulussa oli linjattu niin sanotulla ”hiljaisella hyväksynnällä”.

– Hallituksen iltakoulun hiljaisella hyväksynnällä edettiin toteuttamista vaille olevaan, ylimmän poliisijohdon hyväksymään, KORPI-suunnitelmaan kotouttaa kaikki halukkaat al-Holin leiriltä. Jos asia ei olisi vuotanut, nämä naiset olisi jo hiljaisella hyväksynnällä tuotu Suomeen.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä peräänkuuluttaa hallitukselta epäselvyyksien selventämistä sekä avoimuutta ja vastuullista johtajuutta. KD kannattaa hallitukselle epäluottamuslausetta al-Holia koskevassa välikysymyskeskustelussa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit