Eurooppa Maahanmuutto

Kristitty pakolainen pakeni islamisteja Itävallasta Syyriaan

Kuva anjči / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Spiro Haddad, syyrialainen kristitty pakolainen, palasi Syyriaan Itävallasta. Saksalaisen TV-kanavan haastattelussa Haddad kertoo henkensä olleen uhattuna Itävallassa.

Haddad kertoo päässeensä Itävaltaan maksettuaan 3 000 euroa ihmissalakuljettajille. Aluksi mies halusi jäädä Itävaltaan, mutta hänen mielensä muuttui hänen huomattuaan, kuinka pakolaiset ylistivät Al-Nusraa ja ISIS:ä.

Kristittynä syyrialaisena hän ei tuntenut oloaan turvalliseksi pakolaisten joukossa Itävallassa, ja hänen piti salata kristinuskonsa. Paljastuminen olisi saattanut maksaa hänelle hengen.

Haddad sanoo, että islamistiset extremistit haluavat muuttaa kirkot moskeijoiksi, ja Haddadin piti puhua ja käyttäytyä kuten toiset pakolaiset selviytyäkseen.

Haddad otti yhteyttä Itävallan viranomaisiin, mutta häntä ei otettu vakavasti. Tästä pelästyneenä hän päätti palata, ja nyt hän asuu taas Syyriassa.

Ei ole hyvä, että Eurooppa on avoin kaikille, Haddad varoittaa eurooppalaisia.

ISIS ja Al-Nusra haluavat tuhota kaiken, myös teidän luonanne. Jos ette ymmärrä sitä, olen pessimistinen Euroopan tulevaisuuden suhteen, syyrialainen kristitty toteaa.

 

  • 302
    Shares