Kotimaa Rikos

Kristittyä perhettä vainottiin uskonnon vuoksi Turussa

Kuva Pixabay.

Etelämaalaisperhe oli kesäkuussa 2020 perheensä kanssa ulkoilemassa, kun vastaan tuli lähi-itäläismies.

Lähi-itäläisellä oli käsivarren takana piilossa veitsi, jonka perhe havaitsi vasta kun mies oli aivan lähellä. Ensin vastaantulija sylkäisi perheen isän naamalle ja yritti sitten hyökätä lapsen kimppuun.

Kun isä suojasi perhettään, lähi-itäläinen löi nyrkeillä kasvoihin ja olkapäähän ja huusi, että koko perheen täytyy kuolla, koska he ovat kristittyjä. Lopulta hyökkääjä pakeni paikalta autolla.

Häiriköinti ei kuitenkaan päättynyt hyökkäykseen. Seuraavana päivänä lähi-itäläinen lähetteli tekstiviestejä joissa uhkasi perhettä, koska he ovat kristittyjä.

Perheen isä oli tutustunut lähi-itäläiseen kristillisessä seurakunnassa. Koska mies oli kristityksi kääntymisen vuoksi hyökännyt perheen kimppuun, isä arveli, että lähi-itäläinen ei itse ole oikeasti kääntynyt kristinuskoon vaan elää edelleen islamin uskossa.

Koko perhe vältteli lopulta ulkona liikkumista, sillä he pelkäsivät lähi-itäläisen toteuttavan tappouhkauksensa.

Perhe haki lähestymiskieltoa, mutta Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, ettei ”asiassa esitetty osoita, että olisi perusteltu aihe olettaa, että xxx tulisi tekemään tulevaisuudessa hakijoiden henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti  häiritsemään heitä” ja hylkäsi lähestymiskieltohakemuksen.

Perhe valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen ja vaati, että lähi-itäläinen määrätään perusmuotoiseen lähestymiskieltoon vuoden ajaksi.

Perhe lausui, että heillä oli täysi syy olettaa miehen tekevän heihin kohdistuvan rikoksen tai jatkavan heidän häirintäänsä, mikäli lähestymiskieltoa ei määrätä.

Perheen pelkoa lisäsi se, että he saattoivat joutua väkivaltarikoksen uhriksi koska kuuluvat tiettyyn uskontokuntaan. Miehen mielentilan muuttumattomuutta osoitti sekin, että hän oli vielä tammikuussa 2021 lähettänyt uuden uhkausviestin.

Perhe toisti käsityksensä, että lähi-itäläismies esittää kristittyä oleskeluluvan saamiseksi mutta on oikeasti muslimi.

Turun hovioikeus piti uhkauksia, niiden kohdistamista koko perheeseen ja uskontoon liittyvää motiivia vakavina. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion ja määräsi lähi-itäläismiehen vuoden perusmuotoiseen lähestymiskieltoon.

Jos tuomittu rikkoo lähestymiskieltoa, hänet voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Lähteet Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden tuomiot.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa