Eurooppa Maahanmuutto

Kroatiaan on saapunut lähes 12 000 siirtolaista vuoden 2019 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana

Slovenian ja Kroatian rajaa vuonna 2016. Kuva Wikimedia Commons.

Kroatian rajoilla tilanne muuttuu koko ajan vakavammaksi, varoittavat maan viranomaislähteet.

Kroatian sisäministeriöllä on tiedossa kaikkiaan 11 813 laitonta rajanylitystä vuoden 2019 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana, kertoo Total Croatia News. Määrä on 3609 enemmän kuin koko vuoden 2018 aikana ja 8019 enemmän kuin vuonna 2018 vastaavana ajanjaksona.

Kroatian sisäministeriön tilastojen mukaan poliisi on torjunut päivittäin 49 laitonta maahantulon yritystä.

Kaiken kaikkiaan Kroatian poliisi on joutunut käsittelemään huomattavasti suurempaa siirtolaismäärää, sillä Slovenian viranomaiset ovat palauttaneet 6447 läpi päässyttä laitonta siirtolaista Kroatiaan. Kroatian viranomaisten tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana käsittelemien siirtolaisten määrä on näin ollen kokonaisuudessaan 18 200, joista suurin osa on palautettu Bosniaan ja Serbiaan.

Laittomien siirtolaisten virran jatkuessa entisellään Kroatian poliisin pidättämien laittomien siirtolaisten määrä kohoaa vuoden loppuun jopa 15 000:een, mikä on huippulukema vuoden 2016 maaliskuun jälkeen, jolloin valtava Afrikasta ja Lähi-idästä lähteneiden siirtolaisten aalto saatiin lopulta tyrehtymään.

Kroatian johtavat poliisi- ja rajaviranomaiset varoittivat tiistaina kotimaan turvallisuutta koordinoivan komitean kokouksessa, että tilanne maan rajoilla muuttuu koko ajan vakavammaksi.

  • 290
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset