Eurooppa

Kroatian kansalaisuuden voi saada vain uskollisuusvalan jälkeen

Kuva Max Pixel.

Valan vannomista koskevassa asetuksessa määritellään, mitä Kroatian kansalaisuutta hakevien on tehtävä ennen kuin heille annetaan kansalaisuustodistus: uusien kansalaisten on vannottava kunniansa kautta, että he kunnioittavat Kroatian lakeja ja normeja.

– Vannon kunniani kautta, että Kroatian kansalaisena kunnioitan perustuslakia ja lakeja sekä Kroatian tasavallan oikeusjärjestystä, kulttuuria ja tapoja, kuuluu valateksti ulkomaalaisille, jotka haluavat saada Kroatian kansalaisuuden.

Sisäministeri Davor Božinović julkaisi torstaina uskollisuusvalaa koskevan asetuksen ja valatekstin sen jälkeen, kun hallitus oli luopunut alkuperäisestä suunnitelmastaan ​​sisällyttää vala ja sen teksti Kroatian kansalaisuuslakiin.

Vuoden 2018 lopulla hallitus ryhtyi muuttamaan Kroatian kansalaisuuslakia siten, että siihen sisällytettiin virallinen kansalaisuusvala mukaan lukien valateksti ja kuvaus valamenettelystä.

Andrej Plenkovićin hallituksen alkuperäisen ehdotuksen mukaan valatilaisuus Kroatian kansalaisuutta haluavia varten tuli järjestää kerran vuodessa kansallisen juhlapäivän yhteydessä maan maakunnissa, kaupungeissa ja kunnissa sekä Kroatian lähetystöissä ulkomailla.

Lakiesityksen lopullisessa versiossa, jonka parlamentti hyväksyi lokakuussa 2019, valateksti ja valamenettely jätettiin kuitenkin pois ja sisäministeriä kehotettiin antamaan asiasta erillinen asetus, minkä hän teki torstaina.

Asetuksen mukaan valateksti säilyy samana, mutta kansallisten juhlapäivien ja yhden valatilaisuuden sijaan Kroatian kansalaisuuden haluavat antavat uskollisuusvalan poliisilaitoksilla poliisin kutsusta tai Kroatian lähetystöissä ulkomailla.

Aiemmat edellytykset Kroatian kansalaisuuden saamiselle, kuten täysi -ikäisyys, kroatian kielen ja kirjoituksen tuntemus sekä kahdeksan vuoden keskeytymätön oleskelu Kroatian alueella, ovat edelleenkin voimassa.

Lähde Total Croatia News.

Tilaa
Ilmoita
guest
24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaino-Vieno Huttunen

Muslimit eivät saa vannoa muun kuin Allahin nimeen. Eivät edes profeetan. Kaikki paitsi Allahin nimeen vannotut valat ovat mitättömiä.

John Quiman

Sitten pitää varmuuden vuoksi vannoa Allahin nimeen ja lisäksi osoittaa sopeutumisensa rakastamalla koiraa ja syömällä joulukinkkua joka vuosi.

Ilkka Mänttäri

😂Pääasia että KELA toimii.

John Quiman

Juu, jos tarkoitat virvelin kelaa. Sillä voivat hankkia ruokansa, kunhan luvat ovat kunnossa.

U. Kamutapsa

Aikas hyvin sanottu, mutta kelastelun sijaan kalastelu aivan liian vaivalloista.

Kaitsu

Turhapaikkaturisti nyt lupaa ja vannoo mitä vaan kissanpäivien edestä.
Kunniaton vannomassa kunniansa kautta, johan on kummeli meininkiä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Ylen faktantarkastajat väittivät, ettei Riikka Purran väittämä liian helposta kansalaisuuden saamisesta pidä paikkaansa. Yle väitti, että hakijan on osattava hyvin jompaa kumpaa kotimaista ja hänen pitää todistaa millä on elättänyt itsensä.
Ylen väitteet eivät kanna, sillä on oikeuden ennakkopäätöksiä joiden mukaan mennään. Kielitaitoa ei tarvita ja perusteluksi riittää lukutaidottomuus joka riittää myös selvitykseksi miksei ole työt maistunut. Lisäksi sosiaalituet riittävät kansalaisuuden saamisen tuloiksi.
Yle vielä väitti, ettei kaikki hakijat läheskään saa kansalaisuutta. Hylkyprosentti on ollut vuosia vain noin 10.

John Quiman

Ylen ”faktantarkistajat”. Siis ideologiset politrukit tarkistavat, että tarjottu selitys noudattaa ideologian vaatimuksia.

Osa järjestelmää

Ylen asiantuntijat sekä faktantarkastajat ovat niitä, jotka noudattavat ns käsikirjoitusta.

Ilkka Forsten

Mutta jos tulijoita oli vain 11, niin onhan 10 iso prosentti.

Ilkka Mänttäri

😊

John Quiman

On näköjään opittu Stubbin matikkaa.

Tupauuno

Suomessa annetaan turvapaikkashoppailijoille kunniakansalaisuus heti tänne saavuttaessa. Sen jälkeen saakin nauttia ilmaisesta täysihoidosta ja kaikesta kunniakansalaiselle kuuluvista oikeuksista, joita ns. kantasuomalaisella ei ole.

Mirkku

Lainaus: ”Vannon kunniani kautta…”
Rispektikunnian vaiko meikäläisten tunteman kunniakäsitteen mukaisesti?
Eikä pidä unohtaa sitä, että vääräuskoisille saa ja jopa pitääkin valehdella oman etunsa varmistamiseksi.
Jos saisin päättää, kansalaisuuksia ei annettaisi kenellekään. Oleskelulupakin vain määräajaksi, jota tarvittaessa jatketaan.

John Quiman

Ns. turvapaikanhakijoille ei pitäisi todellakaan tarjota mahdollisuutta kansalaisuuteen. Jos elättää itsensä ja on sopeutunut kymmenen vuoden aikana, sitten voi harkita. Kielitaito on ehdoton, eikä lukutaidottomuus kelpaa perusteeksi osaamattomuudelle. Lukutaidottomat voivat palata kotimaahansa, jossa pärjäävät sitten kotimaansa ehdoilla. Muutenkin aina ensitilassa pitää palauttaa kotimaahan, eikä lällyröidä. Kyllä niitä riittää, jotka haluavat nauttimaan ilmaisesta elämästä toisten piikkiin, jos sellainen mahdollisuus tarjotaan.

Ilkka Forsten

Sompuille kaikki muu olisi helppoa, jopa valan vannominen, mutta kun pitää olla kahdeksan vuotta yhtä putkea Kroatian maaperällä, niin siihen tyssää. On se niin tärkeää päästä vierailemaan kotimaassa jossa kuolee heti kun lentoketälle jalkansa laittaa.

Agentti 2030

Sompuista tulee aina mieleen ne Kari Suomalaisen pari piirrosta 90-luvulla.
Niissä irvailtiin Suomen eräiden viranomaisten typeryydelle.
Koska sama homma jatkuu edelleen niin sen taustalla on pakko olla jotain sopimuksia joista on jätetty kertomatta kansalle.

John Quiman

Ennen kaikkea on viherfasistien hillitön himo täyttää maa oikeauskoisilla ja värikkäillä. Tavoite on kansallistunteen rikkominen, eikä se ole edes mikään erityinen salaisuus, koska se löytyy mm. kulttuurimarxistien kirjoituksista, jotka ovat ns. suvaitsevaisten, siis yltiösuvaitsemattomien, ajatusten pohjana.

Ilkka Forsten

Oliko niissä mukana ” satutäti mielikki ” ( Tenhunen.) Ja siinä toisessa oli poliisi joka sattui kysymään tulijalta papereita ? Ne minäkin muistan, mutta voihan kyse olla jostain minulle tuntemattomasta ?

John Quiman

Niin, mutta kun, äh, tuota ei lomamatkalla päästetä päiviltä, vain silloin, jos muuttaa takaisin.

juu

Jos annetaan kansalaisuus ulkomaalaisille, niin se pitäisi pystyä ja ottaa pois esimerkiksi jos syyllistyy vakavaan rikokseen.
Enkä nyt tarkota mitään pientä ylinopeutta, vaan esimerkiksi murhat, raiskaukset ym, niin kansalaisuus pois ja automaattinen palautus mistä sitten onkaan tullut.
Järjellisessä maailmassa tuo pitäisi olla selvä asia.

U. Kamutapsa

”…palautus mistä sitten onkaan tullut.”
Eli maan poveen tutumaan.

Arto

Edelleen liian helposti saa