Eurooppa

Kroatian presidentti pyytää anteeksi lahjoitettuaan serbialaista suklaata

Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic pyysi anteeksi lahjoitettuaan serbialaisvalmisteista suklaata dubrovnikilaiselle lastentarhalle.Presidentti sanoi olevansa ”epämieluisasti yllättynyt.”

”Pyydämme anteeksi lasten vanhemmilta, ja vaihdamme välittömästi suklaan Kroatiassa valmistettuun,” Grabar-Kitarovic sanoi, kun häneltä pyydettiin kommenttia tiistain tapahtumista.

Kroatian presidentti oli tapahtuman aikaan juhlistamassa Kroatian sodan aikaisia taisteluita JNA:ta (Jugoslavenska Narodni Armija, Jugoslavian Kansanarmeija) vastaan. Hän luovutti tapahtumassa suklaan ja valokuvansa lastentarhalle.

Lasten vanhempien tekemä löydös sai kuitenkin aikaan vastalauseita. Grabar-Kitarovic kertoi keskiviikkona, ettei hän henkilökohtaisesti tarkistanut pakkauksen sisältöä ennen luovutusta lapsille.

”Olen todella pettynyt, eritoten koska olen itse ”ostetaan kroatialaista” -kampanjan puolestapuhuja. Tuotteita joita on Kroatian markkinoilla, ja jotka eivät kuitenkaan ole kroatialaista alkuperää, oli löytänyt tiensä pakkaukseen. Kroatian presidentin täytyy kannustaa ostamaan kroatialaisia tuotteita, eikä tämä tule enää toistumaan,” hän painotti.

B92 Serbia

  • 6
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset