Eurooppa Maahanmuutto

Kroatiassa laittomat siirtolaiset pakenivat armeijaa

Kroatialainen sotilas. Kuvituskuva. Kuva US Army / Flickr / public domain.
Kroatialaiset sotilaat kokivat yllätyksen sotaharjoituksessa Slunjissa, kun etenevien sotajoukkojen edestä pensaikosta kaksikymmentä laitonta siirtolaista ryntäsi yhtäkkiä täyteen laukkaan. Siirtolaiset ilmeisesti luulivat Kroatian armeijan ajavan heitä takaa.

Kroatian Slunjissa lähellä Bosnia-Hertsegovinan rajaa 1 100 sotilaan ja 80 asejärjestelmän (tankkeja, miehistönkuljetusvaunuja, heittimiä, helikoptereita, lentokoneita) sotaharjoitus sai yllättävän käänteen, kun etenevien sotavoimien edestä pensaikosta lähti yhtäkkiä täyteen laukkaan kaksikymmentä laitonta siirtolaista.

– He olivat säikähtäneitä. He luulivat, että ammumme heitä. Heitä oli noin 20. Luovutimme heidät sotilaspoliisille, kertoi eräs sotaharjoitukseen osallistunut sotilas.

Laittomia siirtolaisia asunut metsissä jo pitkään

Alueen metsissä  on asustellut laittomia siirtolaisia jo pitkään. Kroatian sisäministeriö on seurannut tilannetta rajalla ja aikoo ryhtyä toimenpiteisiin parantamalla laittomien siirtolaisten majoitusolosuhteita. Ministeriö aikoo myös parantaa rajavalvontaa.


Paikalliset asukkaat ovat valittaneet, että heidät on jätetty yksin taistelemaan laittomien siirtolaisten hallitsematonta virtaa vastaan.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa