Eurooppa Rikos

Kroatiassa siirtolaisten hyökkäykset asuntoihin levittävät pelkoa ja epävarmuutta – asukkaat hakevat poliisin suojausta

Kuva Max Pixel.

Kroatiassa Begovo Razdoljen epätoivoiset asukkaat hakevat apua viranomaisilta ja poliisin suojausta vastikään tapahtuneiden laittomien siirtolaisten suorittamien hyökkäysten vuoksi. Asukkaat perustelevat vaatimuksiaan sanoen, että heillä on oikeus normaaliin elämään.

Luoteis-Kroatiassa sijaitsevassa Begovo Razdoljen kylässä elämä on vaikeutunut laittomien siirtolaisten vuoksi. Siirtolaiset murtautuivat vastikään viiteen taloon, joista yhdessä asunnon omistajat olivat nukkumassa, kertoo Kamenjar.

Asukkaat ovat saaneet tarpeekseen laittomien siirtolaisten aiheuttamasta turvattomuudesta ja hakevat nyt viranomaisten apua ja poliisin suojausta sanoen, että heillä on oikeus normaaliin elämään.

Mirnalta siirtolaiset varastivat vaatteita, kenkiä ja laukkuja, hajottivat talosta kaksi ovea, vaatekaapin, ja mikä Mirnan on vaikeinta kestää,  Mirnan lapsista tehdyt maalaukset. Laittomat siirtolaiset rikkoivat myös asunnosta löytämänsä ristin.

– Surullinen, katkera, sanaton, tämä on kovaa. Olen aiemmin sanonut, että he [siirtolaiset] tarvitsevat apua, mutta nyt voin kertoa teille, että apua ei enää heru, epätoivoinen Mirna Jardas Begovo Razdoljesta sanoo.

Aviopari oli nukkumassa, kun lauma siirtolaisia särki ikkunan ja hyökkäsi sisään taloon. Seinä onneksi erotti sisään murtautuneet siirtolaiset avioparista.

Myös kylän muihin taloihin murtauduttiin. Naapurit näkivät, kuinka erääseen loma-asuntoon livahdettiin rikotusta ovesta. Asunnon omistajat ovat Zagrebissa.

Asukkaat näkivät neljän siirtolaisen suuntaavan kohti metsäisiä kukkuloita. Perään rynnänneet asukkaat saivat laittomat siirtolaiset juoksemalla kiinni, mutta yhdellä siirtolaisella oli 30 cm pitkä veitsi, joten perään juosseet asukkaat luovuttivat ajojahtinsa. Laittomat siirtolaiset olivat kaikki noin 30-vuotiaita miehiä.

– Haemme nyt poliisin suojelua, jotta voimme elää rauhallista elämää, Zvonko Francisković sanoo.

  • 1.2K
    Shares