Kotimaa Rikos

KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä ja epäiltyjä virkarikoksia Suomen Ankaran-suurlähetystössä

Keskusrikospoliisi. Kuva Htm / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Keskusrikospoliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat laitonta maahantulon järjestämistä ja törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä Suomen Ankaran-suurlähetystössä Turkissa.

Keskusrikospoliisi ja Rajavartiolaitos tutkivat rikoskokonaisuutta, johon epäillään liittyvän törkeää laittoman maahantulon järjestämistä ja törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä. Rikosten epäillään tapahtuneen Suomen Ankaran-suurlähetystössä Turkissa.

Tutkinnassa epäiltyinä on kolme edustustossa työskennellyttä, paikalta palkattua henkilöä. Heistä yksi on tapaukseen liittyen vangittuna Suomessa.

Tutkinta kohdistuu epäiltyihin epäselvyyksiin Schengen-viisumien myöntämisissä.

– Epäilyssä on kyse siitä, että viisumihakemuksia varten olisi annettu virheellisiä tietoja ja viisumeita olisi myönnetty väärin perustein. Selvitys kohdistuu satoihin viisumeihin, mutta tämä määrä tarkentuu esitutkinnassa, kertoo tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Antti Leskelä Suomenlahden merivartiostosta.

Rajavartiolaitoksen alainen Suomenlahden merivartiosto tutkii kokonaisuudessa epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä ja KRP epäiltyjä virkarikoksia. Rikosepäilyt syntyivät viisumien myöntöprosessin valvonnan ja rajatarkastusten aikana rajavartijoiden tekemien havaintojen yhteydessä.

– Virkarikosten osalta epäillään törkeää virka-aseman väärinkäyttämistä kahden epäillyn osalta. Mahdollisia valvontavastuukysymyksiä selvitetään tarvittaessa myöhemmin, sanoo yleisjohtaja, rikosylikomisario Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista.

Esitutkinta asiassa jatkuu. Syytteennoston määräaika on myöhemmin keväällä. Asian selvittämisessä on tehty tiivistä yhteistyötä ulkoministeriön kanssa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit