Kotimaa Maahanmuutto

KSML: Turvapaikanhakijoille löytyi pelastus kotisiivousringeistä – yksityiset ihmiset palkkaavat turvapaikanhakijoita, jotka saavat näin työperäisen oleskeluluvan

Kuva Free Stock Photos.

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat pelastuvat nyt kotisiivousrinkien avulla. Yksityiset ihmiset työllistävät turvapaikanhakijoita, jotka saavat näin mahdollisuuden työperäisen oleskeluluvan saamiseen.

Keskisuomalainen kertoo, että jo yli 400 turvapaikanhakijaa on kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen voinut jäädä Suomeen työperäisen oleskeluluvan turvin.

Yhteensä vuosina 2015–2018 työperäisen oleskeluluvan on saanut 436 sellaista turvapaikanhakijaa, jolla on vähintään yksi kielteinen päätös turvapaikkahakemukseen. Tilastoista ei kuitenkaan voida nähdä, kuinka monta kielteistä turvapaikkapäätöstä hakija on saanut ennen työlupahakemusta.

– Kielteisten päätösten taustalla on aina se, että hakija ei täytä kyseisen oleskeluluvan kriteereitä. Ensimmäinen työperusteinen lupa on pääsääntöisesti yhden vuoden pituinen. Jos työsopimus on lyhyempi, myönnetään lupa työsuhteen keston ajaksi, tulosalueyksikön päällikkö Anna Hyppönen Maahanmuuttovirastosta kertoo.

Pääkaupunkiseudulla toimii ainakin 40 kotisiivousrinkiä, jossa yksityiset ihmiset ovat työllistäneet turvapaikanhakijan ja mahdollistaneet näin työperäisen oleskeluluvan saamisen.

Lue lisää Keskisuomalaisesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit