Eurooppa

Macronien kukkahankinnat tyrmistyttävät ranskalaisia

Ranskan elitistisen presidentin ja hänen vaimonsa tuhlailevat elämäntavat tyrmistyttävät koronapandemian kourissa painiskelevaa Ranskan kansaa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte ovat nousseet otsikoihin kukkahankintojen vuoksi, joita he ovat tehneet virka-asuntoonsa Élysée-palatsiin.

Politis-lehti kertoi, että pariskunta olisi tuhlannut kukkiin lähes 600 000 euroa viime vuoden aikana, mutta Élysée-palatsista oikaistiin pian, että kukkia on hankittu noin 600 000 eurolla neljän vuoden aikana. Vuoden 2019 aikana kukkia on hankittu 134 000 eurolla ja vuonna 2020 110 000 eurolla.

Myös Macronin edeltäjät ovat hankkineet kukkia suurinpiirtein vastaavilla summilla. Uutinen sai kuitenkin aikaan tyrmistystä ranskalaisten keskuudessa.

Elitistiset Macronit ovat kunnostautuneet aiemminkin ranskalaisten veronmaksajien rahojen tuhlailussa.

Syyskuussa 2020 kävi ilmi, että Élysée-palatsin kultaista huonetta oli remontoitu lähes miljoonalla eurolla. Keittiötarvikkeita presidenttipariskunta oli tilaillut 240 000 euron arvosta.

Brigitte-vaimon pöytähopeat ovat 1200-osaiset ja niiden virallinen hankintahinta on 50 000 euroa, mutta Le Canard enchaine -lehden mukaan todellinen hinta on ollut 500 000 euroa

Macronilla on yksityissuihkukone ja hänen autoaan ajaa tehtävään erityisesti palkattu kuljettaja.

Macronin kesäasuntoon Cote d’Azurilla oli vuonna 2018 rakenteilla uima-allas, vaikka hänen edeltäjänsä olivat kieltäytyneet hankkeesta sen korkean hinnan vuoksi.

Sosiaalisessa mediassa ranskalaiset ilmaisivat tyytymättömyytensä presidenttiparin tuhlailuun.

– Meitä pyydetään säästämään, meitä verotetaan enemmän, ja hän pitää hauskaa.

Lähteet Daily Mail, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa