Kotimaa Rikos

”Kulttuuriin liittyvä kokemus tarpeesta reagoida” johti turpakäräjiin kiistassa parkkiruudusta Tampereella

Kuva Bearas / Wikimedia Commons / CC BY 2.5

Syyskuussa 2019 suomalaismies saapui parkkipaikalle ja näki, kun eräs Volvo lähti ruudusta. Kun Volvo oli lähtenyt, suomalaismies alkoi sovittamaan autoaan ruutuun.

Samaan aikaan vastakkaisesta suunnasta lähestynyt lähi-itäläismies alkoi sorvaamaan autoaan samaan ruutuun, minkä seurauksena tunteet kuumenivat molemmin puolin.

Suomalaismies sanoi, että hänellä oli vilkku päällä, mutta lähi-itäläinen oli heltymätön. Hän väitti etsineensä parkkipaikkaa jo ainakin 10 minuuttia.

Lähi-itäläinen alkoi huutamaan, ja kohta myös lähi-itäläisen vaimo liittyi huutokuoroon. Kun suomalaismies ei antanut periksi kiistassa kuka saa ajaa auton parkkiruutuun, nainen syytti rasistiksi.

Suomalaismies puolustautui sanoen, että hän ei ole rasisti – hän itse asiassa työllistää ulkomaalaisia.

Selitys ei ilmeisesti kelvannut, sillä seuraavaksi suomalaismiestä lyötiin naamaan. Kaikki kävi nopeasti. Seurasi kaksi iskua ja potku. Suomalaismiehen otsaan tuli jälki, suusta tuli verta. Takki hajosi, se likaantui eikä sitä saanut pesussa enää puhtaaksi.

Oikeudessa lähi-itäläinen kiisti syytteet pahoinpitelystä. Tapauksesta oli kuitenkin video. Oikeus tosin katsoi, että tunteiden kuumenemiseen fyysisen väkivallan tasolle saattoi vaikuttaa myös ”kulttuuriin liittyvä kokemus tarpeesta reagoida” suomalaismiehen puolisolle sanomaan, ”minkä sisällön vastaaja on saattanut ymmärtää väärin. ”

Käräjäoikeus ei uskonut väitteitä, että suomalaismies olisi provosoinut tekoon rasistisilla näkemyksillä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi lähi-itäläismiehen pahoinpitelystä 35 päiväsakkoon à 6 euroa, mistä kertyy maksettavaa 210 euroa.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit