Kotimaa Politiikka

Kunnallisvaaliehdokkaat Junes Lokka ja Tiina Wiik Ylen vaalipaneelissa Oulussa

Oululainen kunnallisvaaliehdokas Tiina Wiik edusti Aito suomalainen yhteislista -vaalilistaa Ylen vaalipaneelissa eilen.

Paneelissa ehdokkailta pyydettiin vastauksia oululaisilta ennakkoon tulleisiin kysymyksiin, sekä keskusteltiin muun muassa koulutuksesta, hyvinvoinnista ja lähipalveluista.

Aito suomalainen yhteislistakin sai lopulta kutsun Ylen ja Oulun kaupungin vaalipaneeliin, vaikka ongelmia olikin. Rotuaarin vaalikopeilla oli edellisenä päivänä tiedossa, että kaikille puolueille kutsu oli esitetty, mutta ei Junes Lokalle ja Tiina Wiikille. Ylen mukaan tapahtuman koordinoi Oulun kaupungin yhteisötoiminta. Ehdokkaiden otettua yhteyttä useaa kautta virkamiehistöön, heidät lopulta kutsuttiin paneeliin.

Vastaava episodi sattui Junes Lokan mukaan myös maaliskuussa Kaikkien vaalit -paneelissa, jolloin Aito suomalainen yhteislista jätettiin paneelin ulkopuolelle. Myös tämän tapahtuman koordinoi tuolloin sama taho.

Kansalaisen toimitus ei tavoittanut Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikköä kommentteja varten.

Yle Areenan vaalipaneelin ohjelmatiedoissa Junes Lokkaa ja Tiina Wiikiä ei kuitenkaan mainittu, eikä tietoa korjattu myöhemminkään.

Alla olevassa videossa kunnallisvaaliehdokas Tiina Wiik esiintyy Ylen vaalipaneelissa Oulussa.

 

 

Wiikin ja Lokan vaalipuheet keräävät lukijoita

Aito suomalainen yhteislista on vallannut sanomalehti Kalevan vaalipuheiden kärkipaikat.

Kalevan suosituimmat vaalipuheet. Junes Lokka ja Tiina Wiik ovat vieneet kärkipaikat.

 

Kaleva julkaisi Tiina Wiikin vaalipuheen painetussa versiossaan, mutta Junes Lokan vaalipuhe julkaistiin muokattuna ja vain Kalevan verkkojulkaisussa, juuri ennakkoäänestysajan mennessä umpeen. Aikaa vaalipuheen lähettämisestä Kalevan toimitukseen oli ehtinyt kulua 10 päivää.

Junes Lokan alkuperäinen muokkaamaton vaalipuhe löytyy tästä linkistä.

Vaalikampanjan loppukiri alkaa – äänestyspäivä sunnuntaina

Oululaiset Junes Lokka sekä Tiina Wiik ovat molemmat tunnettuja maan laajuisesti maahanmuuttorealismistaan ja kansalliskonservatiivisuudestaan, sekä näitä aihepiirejä käsittelevistä blogikirjoituksistaan, unohtamatta Monokulttuuri -nettiradiota jota he ovat mukana toimittamassa.

Ehdokkaat pitivät tänään yhteispuheen Oulun Rotuaarin vaalikampanja-alueella.

Rotuaarin lavalla 5.4.2017

Pidimme tänään yhteisen vihapuhetuokion Tiinan kanssaEhdokasnumeromme ovat 619 ja 620

Publié par Aito suomalainen yhteislista sur mercredi 5 avril 2017

 

Varsinaisena kuntavaalien vaalipäivänä 9. huhtikuuta 2017 kuntavaalien äänestyspaikat ovat avoinna kello 9–20. Varsinaisena vaalipäivänä saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeutetulle ennen vaaleja postitettuun ilmoituskorttiin ja äänioikeusrekisteriin.

Aito suomalainen yhteislista -vaalilistan ehdokkaita voi äänestää Oulun alueella, johon kuuluvat myös entiset kunnat Haukipudas, Kiiminki, Ylikiiminki, Oulunsalo sekä Yli-Ii.

Junes Lokkaa voi äänestää numerolla 619 sekä Tiina Wiikiä numerolla 620.

Artikkelikuva sekä videot Aito suomalainen yhteislista – Junes Lokka ja Tiina Wiik

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa