Eurooppa Rikos

Kunniamurha Wienissä: ”Hyvä että hän on kuollut”

Kuva Maarten van Damme / Flickr / CC BY 2.0
Kunniamurhan uhri oli oletettua vanhempi.

Afgaanitytön kunniamurhasta Wienissä on saatu uutta tietoa. On selvinnyt, että vanhemman veljensä 18. syyskuuta 2017 murhaama tyttö , jonka uskottiin olevan 14-vuotias, olikin huomattavasti vanhempi. Asia on selvinnyt oikeustieteellisissä tutkimuksissa.

Wienin syyttäjänvirastosta vahvistettiin keskiviikkona 26. lokakuuta, että kunniamurhan uhriksi joutunut, 14-vuotiaaksi ilmoitettu Bakhti S. oli vähintään 16-vuotias, mutta todennäköisemmin 17-18 -vuotias.

Esille tulleilla seikoilla on vaikutusta myös murhasta syytetyn ja pidätettynä olevan veljen tutkintaan.

Murhasta syytettykin on luultavasti vanhempi

Tytön veli, Hikmatulla S. jota syytetään tytön tappamisesta 28 veitseniskulla, väittää olevansa 18-vuotias. Rikostutkijat kuitenkin epäilevät tätä hänen syntymäaikansa vuoksi, sillä se on ilmoitettu olevan 1. tammikuuta 1999.

Aikoinaan vanhempiensa mukana Pakistanista Itävaltaan pakolaisena saapunut Hikmatulla S. on luultavammin 20-30 -ikävuosien puolivälissä. Jos hän olisi vanhempi kuin 22-vuotias, tällä olisi merkittävä vaikutus tuomioon: häntä ei enää kohdeltaisi ”nuorena aikuisena”. 15 vuoden maksimituomion sijaan hän saattaisi saada 10-20 vuotta vankeutta, jopa elinkautisen.

Syyttäjänvirasto haluaakin nyt selvittää hänen oikean ikänsä, jotta hänen tapauksensa oikeuskäsittelyssä voidaan noudattaa soveltuvia lakeja. Hänen puolustusasianajajansa ei ole kuitenkaan vielä suostunut syytetyn ikätutkimuksiin.

”Hyvä että hän on kuollut”

Murhattu tyttö oli halunnut elää länsimaista elämää. Se oli syy murhata hänet.

On vielä epäselvää, missä määrin murhatun tytön isä oli mukana veriteossa. Hänen osuuttaan ja liikkeitään murhapäivän tutkitaan muun muassa turvakameroiden kuvien avulla.

Siskonsa kunniamurhasta syytetty Hikmatulla S. sanoi poliisille olevan hyvä, että hänen siskonsa on kuollut.

Hän on saastuttanut perheen kunnian, Hikmatulla S sanoi.

Asiasta kertoi itävaltalainen Kronen Zeitung.

Artikkelia täydennetty 26.10 klo 8:00

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit