Eurooppa Politiikka

Kuolemantapausten arvoituksellinen lisääntyminen kaikkialla Euroopassa

Kuva: Unsplash/ Jeremy Bishop.

Tutkijat ja tietoasiantuntijat ovat ymmällään Euroopassa todettujen kuolemantapausten kasvavasta määrästä.

Euroopan maissa on tällä hetkellä epätavallisen korkea kuolleisuusaste, eivätkä koronaviruskuolemat ole suora syy tähän lisääntymiseen. Niin sanottua ”ylikuolleisuutta” esiintyy Alankomaissa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa ja Britanniassa epätavallisen paljon.

Huhtikuusta lähtien kuolleisuus on noussut Euroopassa jyrkästi, keskimäärin 11 prosenttia. Asiantuntijoita hämmentää se, että nämä kuolemantapaukset eivät liity suoraan koronaviruspandemiaan.

Alankomaissa, maan johtaviin sanomalehtiin kuuluvan de Volkskrant -lehden mukaan satoja ihmisiä kuolee viikoittain tavallista enemmän. Tämä tarkoittaa, että keväästä lähtien kuolemantapauksia on kirjattu noin 5 000 enemmän kuin ennen koronavirusta.

Tutkijat ovat ymmällään syystä, mutta Alankomaiden terveysvirastot kieltäytyvät julkaisemasta tietoja kuolemansyiden takana olevista syistä, koska virastojen mukaan ne liittyvät yksityisyyden suojaan.

Tätä lähestymistapaa on kritisoitu. Suosittu alankomaalainen kommentaattori Eva Vlaardingerbroek on sanonut, että yksityisyyden suojaa koskevat kysymykset keskeytettiin yleisesti, kun Alankomaiden hallitus päätti tarkistaa kaikkien ihmisten rokotustilanteen ennen ravintoloihin ja ostoskeskuksiin pääsyä.

Ylikuolleisuuden syyt huolestuttaneet asiantuntijoita

Ylikuolleisuus on kuitenkin vielä pahempaa muualla. Saksan myydyin Die Welt -sanomalehti kertoo, että tilanne on erityisen vakava Espanjassa. Heinäkuussa 2022 Espanjassa rekisteröitiin lähes 10 000 kuolemantapausta enemmän kuin vastaavana kuukautena vuonna 2019, kun taas Saksassa kuolemantapausten määrän nousu ei ollut yhtä dramaattista, mutta on silti huolestuttavaa.

Jossain määrin kuolemantapausten määrän nousu Espanjassa voidaan selittää koronavirusinfektioilla, mutta vain 1 872 kuolemantapausta johtui Covid-19:stä, ja toinen viidesosa johtui tämän kesän äärimmäisistä lämpötiloista, selviää hellevaurioiden seurantaan erikoistuneen Carlos III -terveyslaitoksen analysoimista tilastoista.

Monia kuolemantapauksia ei kuitenkaan pystytä selittämään, minkä Espanjan hallitus on myöntänyt. Hallitus on määrännyt yksityiskohtaisen tutkimuksen, jonka tuloksia odotetaan kuuden kuukauden kuluessa. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan on jo selvää, että tutkimuksessa ei pitäisi keskittyä Covid-19:een tai hellejaksoon.

”Covid tai helleaallot eivät selitä sitä, mitä täällä tapahtuu”, sanoi Salvador Peiró, tutkimuspäällikkö Fundación de Investigación Sanitaria y Biomédica de la Comunidad Valenciana -laitoksessa.

Peiró sanoo, että kuolemantapausten määrän kasvu on ”käsittämätöntä”, ennen kaikkea siksi, että hän näkee kuolleiden joukossa paljon vanhoja ja kroonisesti sairaita ihmisiä. Huolimatta siitä, että tämä ryhmä on keskimäärin hyvin rokotettu, he olivat silti kaikkein suurimmassa vaarassa kuolla Covid-19-virukseen.

”Uskoimme, että koronavirus oli jo tarttunut heikoimpiin, mutta nyt nämä iäkkäät ihmiset kuolevat hyvin nopeasti”, Peiró sanoi.

Muut vakavat sairaudet jätettiin diagnosoimatta ja hoitamatta koronan vuoksi

Britanniassa kuolee viikoittain jopa 1 000 ihmistä enemmän kuin aiempina vuosina keskimäärin. Terveysalan asiantuntijat Britanniassa ovat tunnettuja asiantuntemuksestaan terveystietojen analysoinnissa. Nämä ovat tiettävästi pidemmällä kuolemantapausten huomattavan lisääntymisen syiden selvittämisessä.

Britannian Kansallisten tilastojen toimisto (ONS) julkaisi elokuun alussa raportin ”Covid-19:n suorat ja epäsuorat terveysvaikutukset Britanniassa”, joka nousi kansainvälisiin otsikoihin. Viranomaiset tutkivat, miten terveydenhuoltojärjestelmä reagoi pandemiaan. He totesivat, että sulkujen ja Covid-19:n pelon välillä oli yhteys, mikä johti muiden sairauksien diagnosoinnin jyrkkään vähenemiseen.

Toisin sanoen ihmiset joko pelkäsivät liikaa hakeutua sairaalaan tai lääkärin vastaanotolle, tai terveydenhuollon kriisin vuoksi diagnoosit jätettiin tekemättä, koska Covid-19-potilaat olivat etusijalla.

Raportissa, jossa tarkasteltiin diagnoosien määrää pandemian aikana, todettiin, että jopa 141 000 sydäntautitapausta, 26 000 aivohalvausta ja 60 000 diabetestapausta jäi havaitsematta. Samaan aikaan mielenterveysongelmat ja alkoholismi lisääntyivät dramaattisesti.

Jos raportin havainnot toistuvat muualla, se on vakuuttava todiste siitä, että pelkillä koronan sulkutoimilla oli vahingollinen vaikutus kansanterveyteen ja että ne saattavat olla vastuussa kymmenistä tuhansista kuolemantapauksista eri puolilla Eurooppaa.

Saksassa pelkästään heinäkuussa kuoli 85 285 ihmistä, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa keskimäärin vuosina 2018-2021, liittovaltion tilastokeskuksen (Destatis) mukaan. Yhdellä heinäkuun viikolla kuolemantapauksia oli yli 24 prosenttia enemmän.

Saksassa tutkijat ja tilastotieteilijätkään eivät kuitenkaan osaa osoittaa syytä kuolemantapausten nopealle lisääntymiselle, sillä kuolemantapausten taustalla olevat tiedot eivät ole julkisesti saatavilla.

Lähde: Remix, de Volkskrant, Die Welt

40 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

YKSINKERTAISTETTUNA:

Korona piikki murhaa ennen aikaisesti terveitä vauvoja, lapsia, nuoria, nuoria aikuisia, nelikymppisiä, keski-ikäisiä, ”vanhoja” ja vanhuksia ja lisäksi aiheuttavat keskenmenoja!

Valtamedia ja murhaajat ITSE kehittävät ”Nopean kkuoleman syndroomaa”, korkeita sähkön hintoja, Ukrainan sotaa, sydänsuruja, ”normaaleja pikku-lasten ja nuorien sydänkohtauksia ja ties mitä auringonpilkkuja!!!

Ne, jotka hiljennettiin, ne joille naurettiin, ne, jotka julistettiin ”Tidevastaisiksi”, ne, jotka julistettiin kulkutautimyönteisiksi, ne, jotka julistettiin äärioikeistolaisiksi, ne, jotka julistettii Putin trolliksi tai ”putiniksi”, ne, jotka julistettiin epäisänmaalliksiksi, ne, jotka julistettiin valehtelijoiksi, ne, jotka julistettiin itsekkäiksi, ne, jotka bannattiin netissä, ne, jotka julistettiin koronan levittäjiksi, ne, jotka estettiin poliisin pidättäminä sisäministeri Maria Ohisalon toimesta menemästä kouluun kertomaan, että NÚRNBERGIN Tuomioistuimen v. 1947 antaman julistuksen nojalla KAIKKI IHMISKOKEET lääkkeillä ovat KIELLETYT!ne, jot ka julistettiin valheiden levittäjiksi (FAKE) ja ne LÄÄKÄRIT, ALAJONSA ASIANTUNTIJAT, SAIRAANHOITAJAT, KORONA PIIKIN KEKSIJÄ ja kaikki ne muut, jotka mustamaalattiin, erotettiin, murhattiin pakkopiikillä, murhattiin perinteisesti ja hyökättiin viemällä ammatti, omaosuus, FBI:n jatkuva vaino sekä ihmisarvoinen turvallinen elämä.

Maailmassa, jossa pitäisi vallita oikeus, sananvapaus, rehellinen tutkivaa journalismia tekevä valtamedia, ihmisoikeus, demokratia, joka suojelee omia kansalaisia kaikilta uhilta, jotka kohdistuvat ihmisen terveyteen tai henkeen ja lopuksi aito TIEDE, jossa kaikki esitetyt tutkimustulokset voidaan kyseinalaistaa tai kumota TIEDEYHTEISÖSSÄ!!!

KAIKKI toseksi viimeisessä kappaleessa olevat tahot olivat OIKEASSA!!!

Ilkka Forsten

Ota seuraavalla kerralla sen verran aikaa kirjoittamiseen, että muistat vetää henkeä myöskin sisäänpäin. ” Näppihieriöiden ” määrä on huomattava kun kirjoittaa kiihtyneessä ja hapettomassa tilassa. Asia itsessään oli ok.

Juha

Jep. Luulisi luottamus terveysviranomaisiin, mediaan ja valtiohallintoon kadonneen valtaosalta väestöltä tämän geenipiikkisotkun jälkeen.. mutta kun ei. Uutta piikkiä vaan jonottamaan vaikka terveysviranomaiset avoimesti myöntävät mahdolliset haitat.

mRNA vaccines:
Myocarditis and pericarditis
Bell’s palsy (facial paralysis)
Viral vector vaccines:
Blood clots with low platelets
Capillary leak syndrome
Guillain-Barré syndrome (GBS)

Mutta kun se ”ehkäisee vakavaa tautimuotoa” . ei itse tautia

John Quiman

Poliitikot ja mediat ovat varmaan kovasti huolissaan noista uutisista. Ei heitä huolestuta kuolleiden määrä, vaan heitä huolestuttaa se, että taitaa käydä käry ja valheet paljastuvat. Jokohan on jokin aivoriihi keksimässä selityksiä, joilla yritetään peittää totuus.

Ilkka Forsten

Joku saattaa muistaa yhä itseni lisäksi, että Pfizer ilmoitti omasta rokotteestaan näin. ” Mahdolliset sivuvaikutukset, tai muut ongelmat mitkä saattavat tulla rokotteesta, ei kuulu yrityksen vastuualueeseen, vastuu rokotteiden käytöstä on yksinomaan valtioilla jotka niitä kansalaisilleen jakavat.”

Sanoin JO tuolloin, että selvemmin ei enää voi ilmoittaa myyneensä pas***aa ja epäkuranttia ryönää rokotteen nimissä, mutta sain kuulla että pandemia on niin vakava uhka, ettei nyt ole oikea hetki epäillä rokotteen ”hyvin epätodennäköisiä ” sivuvaikutuksia.

Jos ilmoittaisin että myyn auton mikä hajoaa todennäköisesti heti kun perävalot lakkaa näkymästä, enkä ota siitä mitään vastuuta, koska olen nyt sanonut että se saattaa hajota siinä vaiheessa, olisin vastuuvelvollinen koska olen tarkoituksella myynyt romua, ja joutuisin korvaamaan asiakkaan kulut, mutta kun kipapäisten klaani tuottaa rokotteen mikä vie hengen, ei vastuu paina missään.

Jäitä hattuun

Tällä touhulla on jo pitkät perinteet.

USA:ssa lääketeollisuus sai jo vuonna 1986 ajettua läpi käytännön, jonka mukaan rokotevalmistajilla ei ole minkäänlaista korvausvelvollisuutta rokotteista aiheutuvien haittojen suhteen, vaan nämä haitat kustannetaan valtion varoista.

Tästä laadittiin ihan juridisesti sitova kirjallinen sopimus.

Tämän saman periaatteen pohjalta on sitten laadittu nekin sopimukset, joilla Suomi ja muut EU-maat ostivat kyseisiltä firmoilta koronarokotteita.

Eli jo sopimusta tehtäessä ostaja – Suomen kohdalla siis Marinin hallitus – luopui kaikista oikeuksistaan tuotteessa mahdollisesti ilmenevien virheiden korvaamisen suhteen.

Terä T.

Vastaavasti, jos täysin uudenlaista ’vitamiiniruisketta’ , joka muuten olisi täynnä kaikkia myrkyllisiä kemikaaleja ja metalleja olisi ruiskutettu 90%:iin ihmisistä ja väestö alkaisi kuolemaan ennenaikaisesti, nuo samat ’tiedeporukat’ olisivat täysin ymmällään.

On poissuljettu vaihtoehto, että syy voisi olla se ’vitamiiniruiske’
– onhan tämänlaiset sivuvaikutukset jo osoitettu poissuljetuksi sillä, että ne ovat jo ennalta poissuljetut alustavissa kokeissa, ja biljardipharmahan tekee aina kaiken luotettavasti.

Siispä tämä on aivan käsittämätön mysteeri heille.

Minulle ainoa mysteeri on se, miten jotkut voivat luonnehtia ihmiskuntaa itsetietoiseksi lajiksi kun apinat ja gorillatkin toimivat kollektiivisesti loogisemmilla periaatteilla.

Ilkka Forsten

Apinat keksiii parempia rokotteita, siinä on varmaan selitys.

Juha

Tuttavapiirissäni yksi aivoinfarkti + toispuoleinen halvaus , kaksi sydäninfarktia, yksi keuhkoahtauma, yksi takykardia/ablaatio ja useita vyöruusuja.. kaikki geenipiikin jälkitauteja. Jokainen täysin terve ja hyvässä kunnossa ennen piikkiä. Lisäksi yksi äkillinen als ja dementia terveellä 67 vuotiaalla.. nopea aivorappeuma ja kuolema.. tämä kaikki alkoi tapahtumaan heti piikin jälkeen ja menehtyi alle vuodessa.

Laittaisin kaikki nämä em tapaukset geenipiikin.. hmm.. piikkiin.

Kertokaas omia vastaavia kokemuksianne tähän alle.

Eka Kettunen

Viime vuonna Iltasanomat uutisoi ” IS selvitti: liikennehaaveri todennäköisempi kuin kahden piikin jälkeinen korona” ja jatkoi ”Kaksi kertaa rokotettu kuolee todennäköisemmin Alzheimerin tautiin tai syöpään kuin edes sairastuu koronaan.”

Tilanne nyt: kahden piikin jälkeen koronaan sairastuneita on yli miljoona ja liikennehaavereita reilu parituhatta sekä Altzheimerin tauti ja erilaiset syövät lisääntyvät hurjaa tahtia.

otto suni

Saksassa asia on hyvin selkeästi ilmaistu kuolinilmoituksissa:”Yllättävä ja äkillinen kuolema”!
Piikkiproteiinit ovat kaikkien Pfeizer, Johnson&Johnson, Moderna ja jopa osassa Astra-Zenecan rokotteissa oleva piilevä tappaja. Äkilliset aortan repeämät ja nuoretn parhaassa kunnossa olevein Fifa:n jalkapalloilijoiden äkilliset kuolemat eivät ole sattumaa, joten pohtikaapa sitä, miksi yksikään johtava politiikko ei ole kuollut koronaan! Vastaus on selkeä, heille on annettu ivermektiiniä, D-vitamiinia, sekä muita vitamiineja suurina annoksina.
Piikki annettuna siten, että se osuu verisuoniin on väärä tapa rokottaa, siksi kuolleisuus kasvaa koko ajan rokotusten jälkeen. Kannattaa muistaa keiden etu on valkoisen rodun hävittäminen ja kuka saa suurimman rahallsien hyödyn rokotteista?

Ilkka Forsten

Juupas, tai, muunlaisethan ne.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
typpilähde

-käärmeöljy
-liiallinen hiilidioksidin hengittely (maskivouhotus)
-liikkumattomuus sulkujen avulla
-sosiaalisen kanssa käymisen katkaisu pelolla.

Hyvin saadaan ihmiset satuttamaan itseään, koska ”uskovat tieteeseen”.

Nyt on vähän semmonen aikakausi, että kannattaa se tiede vaihtaa ihan maalaisjärkeen.

Konkreettisesti näkyvän orjaluokan luontikin aloitettu hoitoalasta.

Ilkka Forsten

Nyt se rokotusvimma sitten tuottaa hedelmää, ei siihen pitkää aikaa mennyt. Mutta kysehän ei ole siitä että haluttiin nopeuttaa poistumaa tarkoituksella, Pfizer on syytön se vain tuotti rokotteen joka haluttiin tuotettavan. Jos poliitikoista ei kukaan nitkahda voitte olla varmoja että heitä ei rokotettu lainkaan puheista huolimatta. Ei ihmisten kuolleisuus lisäänny länsimaissa ilman syytä, voitte sanoa foliohatuksi mutta niin se vaan on.

Tuumailija

Se on tuottanut jo vuoden päivät hetelmää, sitä mukaa kun geeniterapiainjektiota on jaettu jo 4:tä piikkiä ovat nämä pelokkaimmat alkaneet laota kun immuniteetti muille sairauksille on olematon.

Ihan käppyräkin olemassa, että niissä maissa joissa piikkikattavuus on korkein on myös kuolleisuus alkanut samalla nousta jyrkästi, näin ei ole tapahtunut esim. intiassa, japanissa ja muutamassa muussa maassa jotka ovat torpanneet big pharman.

Metallinen kaiku

Eikös siinä rokotteessa pitänyt tulla joku mikrosiru, joka aktivoidaan. Matuthan ei juurikaan vääräuskoisten lääkkeitä ota. Väestönvaihtoa pukkaa.

Ilkka Forsten

Onneksi Pfizer on jo kehittänyt rokotteen pandemiaksi muodostuvaa apinarokkoa vastaankin. Tilanne on niin vakava, että THL kaavailee ensitalveksi ulkonaliikkumiskieltoja, mutta ei kiellä pridekulkuetta koska siitä ei koidu vaaraa. Mukana ei ole yhtään taudille altistunutta. SETA vahvista asian omilla sivuillaan. Suurin riski syntyy niistä henkilöistä mitkä eivät suvaitse erilaisuutta, koska heidän vastustuskykynsä on alentunut merkittävästi jo nyt, ja holtiton huutelu kadun varressa kasvattaa tartuntariskiä muiden suvaitsemattomien kautta.

ike

😂

j.t

videolla,alankomaalainen kommentaattori Eva Vlaardingerbroek,kyllä vihjaa aika suoraan mistä kuolleisuuden nousussa on kyse.piikeistä.nähtäväksi jää kiihtyykö kuolleisuus,tulevina vuosina.

Kata

Juu experimentaalia riitti…riittävästi?

. ”Huolimatta siitä, että tämä ryhmä on keskimäärin hyvin rokotettu, he olivat silti kaikkein suurimmassa vaarassa kuolla Covid-19-virukseen.
”Uskoimme, että koronavirus oli jo tarttunut heikoimpiin, mutta nyt nämä iäkkäät ihmiset kuolevat hyvin nopeasti”, Peiró sanoi.”

No saammeko tutkimustuloksia koskaan…?Eppäillä soppii.

ike

WHO on alkanut tekemään kansantaulouden suunnittelua, enkä ihmettele kun tietää ketä siellä on päättävissä elimissä. Mitä noita eläkkeitä vanhoille maksaa, hehän ovat vain rasite yhteiskunnalle. On ihmisiltä jo kauan sitten unohtunut jo tuo aivan peruslaskutaito. Ei enää osata laskea mitä on 1+1.

Ilkka Forsten

1+1 = Pfizer ja 2+ Pfizer = kipapäät.

ike

😂

Eka Kettunen

Aivan kuin ihmisten immunitetti olisi heikentynyt. Kuolemantapausten lisäksi enterorokkoa ja vyöruusua nyt erityisen runsaasti ja lapsilla selittämättömiä hepatiittitapauksia.

Toivottavasti mitään geenimanipulaatiota ei ole testattu kokeellisesti laajaan ihmisjoukkoon viime aikoina, silloinhan tämä ylikuolleisuusilmiö olisi vasta alkutaipaleella, kun tiedot tuppaavat tulemaan jostain kumman syystä suurella viiveellä.

Ilkka Forsten

Vyöruusua on alkanut ilmestymään, ja siitähän jo osittain sanottiin että ” saattaa olla ” yhteys koronarokotteen kanssa, se ” saattaa olla ” pitää vaan kääntää muotoon, on yhteys ja kiistaton sellainen.

Kata

Pari tuttavaa sai heti toisen piikin jälkeen vyöruusun…kivuliasta hommaa.

Ilkka Forsten

Minua ei ole rokotettu yhtään kertaa, eikä rokoteta, mutta naapurini on rokotettu kaikilla mahdollisilla kerroilla, ja koronassa on oltu siinä huushollissa jo ties monettako kertaa. Varmaan muistat kun ” plandemian ” aikana kerrottiin ettei sairastettu tauti tuota immuniteettia, joten rokotteet on välttämättömiä. Entäs nyt. THL:n Salminen runoilee julkisuudessa että sairastettu tauti tuottaakin erittäin hyvän immuniteetin, jopa tehokkaamman kuin piikitys. No ihan varmaan tuottaa, sillä piikitetyt kuolee kuin täit talvella, ja ne jotka on rykineet ilman piikitystä ei sairasta mitään, ei edes vyöruusua. Koronan piti olla niin hirvittävä leviämään, että jo muutaman sekunnin oleskelu tiloissa jossa joku pärski puoli tuntia sitten, tuottaa takuuvarman sairastumisen. Nyt on pakko kysyä, olinko onnekas ja en koskaan sattunut kauppaan tai muuhunkaan julkiseen tilaan mainittuna aikana, vai pitääkö tästä vetää se johtopäätös, että valehtelulla luotiin täysin järjenvastainen hysteria jossa ei ollut mitään todellisuuspohjaa ?

Kata

Se on se oikea johtopäätös!Ehdottomasti!

John Quiman

Välittömästi, kun iskivät ”koronatoimenpiteet”, totesin, että tämä on raskas ylireagointi. Ei ole ollut tarvetta muuttaa mieltään, enkä ole ”koronatoimenpiteistä” piitannut, ellei ole ollut pakko.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Viimeinen New Yorkista lähtevä sammuttaa valot..

Marginaali

Jos suhteuttaa Espanjan väkilukua (46,5miljonaa) tuohon 10 000:een niin se on 0.022 promillea. EIköhän se mahdu virhemarginaalin alapuolelle. Samaa suuruusluokka se on muissakin maissa.

Jos vaikka 10-kertaisesti ilmoittuja lukuja ilmaantuisi niin se voisi kieliä jo jotain. Nythän syy saattaa olla vaikka Etnan purkautuminen.

Raksaäijä

Jännää, että artikkelissa mainituissa maissa covid-rokotus kampanjat ovat olleet hyvinkin onnistuneita… eihän tälläistä pitäisi nyt ollenkaan tapahtua, eihän?

Nationalisti

Se, ettei ihmiset päässeet/uskaltaneet mennä lääkäriin on aivan varmasti yksi iso tekijä, sairauksia jäi hoitamatta.
Mutta, kyllä katse kohdistuu myös niihin epämääräisiin, pakkopropagandalla markkinoituihin piikkeihin, jotka kehitettiin markkinoille ilman minkäänlaista tietoa pitkäaikaisista vaikutuksista.
Ylikuolleisuus lähti kasvuun välittömästi ja nyt tätä aihetta ei poliitikot, eikä mitkään viranomaiset sen laajemmin halua nostaa esille.

juu

Nythän niillä ”uusilla versioilla” rokotteista ei edes tehdä kokeita ihmisillä ennen kun niitä aletaan jakamaan ihmisille, muutama hiirikoe riitti, ja taas vaan toistetaan että täysin toimiva ja turvallinen.
On ollut viimeiset pari vuotta sellaista touhua, että menny kyllä viimeinenkin usko lääketieteeseen, mediaan, poliitikkoihin, viranomaisiin jne..

Jegros...

Mutta teidän ryssien sputnik rokoto oli niin hyvä, että venäjällä ei ole ollut mitään tauteja sen jälkeen…

ike

Vähän liian aikaista sarkasmille.

Nationalisti

Keiden ”ryssien”, missä?
Oletko mielestäsi hyväkin provoamaan?

Jegros...

Sinä joka olet henkeen ja viimeiseen toimivaan nappiin näppiksessäsi puolustanut venäjän erikoisoperaatiota puhuu provosoinnista…

Losanteri

Montako koronarokoteannosta on median, poliitikoiden ja viranomaisten vahvalla suosituksella käsivarteen pistetty, kun jo mielipiteetkin sujahtaa noin helposti ihon alle? Ei se Venäjän sputnik -rokote ole sen paremmin estänyt tätä hypetettyä flunssaa kuin muidenkaan maiden rokotteiksi väitetyt tuotteet.

Jegros...

Vaikka ryssä sanoisi valkoista valkoiseksi olisi sekin valhetta, desanttien mielipiteiden arvon on tasan 0. Jos joku on ryssiä puolustellut viimeiseen asti ei se ole suomalainen kyllä sen on ryssä vaikka sanoisi nimekseen mitä..