Muu maailma

Kuolonuhreja räjähdyksessä USA:n suurimmassa tukikohdassa Afganistanissa

Yhdysvaltojen lentotukikohdassa Afganistanissa sattunut räjähdys varhain lauantaina on tappanut neljä ihmistä, Yhdysvaltojen kansainvälisten joukkojen johtaja kertoi.


Yhdysvaltain armeijan kenraali John Nicholson sanoi, että 14 ihmistä loukkaantui hyökkäyksessä Bagramin lentotukikohtaan. Räjähdys aiheutui ”räjähtävästä esineestä”, hän sanoi, antamatta tarkempia tietoja. Tapaus on tutkittavana, hän sanoi tiedotteessaan.

Aiemman ilmoituksen mukaan, räjähdys tapahtui noin 0100 GMT ja suojaus- ja pelastustoimiin ryhdyttiin välittömästi.

Taleban ilmoitti olevansa vastuussa hyökkäyksestä. Talebanin ilmoituksen mukaan, iskun toteutti tukikohtaan tunkeutunut itsemurhapommittaja. Zabihullah Tea, kapinallisryhmän tiedottaja sanoi, että hyökkäystä oli suunniteltu neljä kuukautta.

Taleban ampuu säännöllisesti raketteja Bagramiin sen ulkopuolelta.

Abdul Wahidin Sediqqi, Parwanin maakunnan tiedottaja, kertoi, että hän oli saanut tiedon neljästä kuolleesta ja noin 18:sta haavoittuneesta. Tukikohdassa työskentelevät työmiehet päästetään joka aamu tukikohtaan. Hän sanoi, että iskun suorittaja on saattanut olla tukikohtaan lauantaina tulleiden työmiesten joukossa.

Kuolleiden ja loukkaantuneiden kansallisuuksista ei heti iskun tapahduttua ollut tietoa. On NATO:n toimintatapojen mukaista olla julkistamatta tällaisia yksityiskohtia ennen kuin omaisille on ilmoitettu.

AP

  • 8
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset