Kotimaa Rikos

Kurdi yritti polttaa naisen Maarianhaminassa – hovioikeus korotti vankeustuomiota

Turun hovioikeus. Kuva markus Koljonen / Flickr / CC BY-SA 3.0

Turun hovioikeus korotti kurdi Abdulrahman Fattah Panahin vankeustuomiota neljällä kuukaudella. Fattah Panah yritti vuonna 2017 polttaa naisen Maarianhaminassa kun tämä oli kieltäytynyt seksistä.

Huhtikuussa 2017 nainen kieltäytyi seksistä, jolloin Fattah Panah raahasi naisen hiuksista kylpyhuoneeseen. Siellä mies kaatoi sytkärin bensaa uhrin kasvoille ja vartalolle, mutta kun Fattah Panah lähti etsimään sytytintä, nainen onnistui lukitsemaan itsensä kylpyhuoneeseen ja soittamaan apua.

Tammikuussa 2019 Maarianhaminan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1970 syntyneen Abdulrahman Fattah Panahin 1 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Fattah Panah oli jo aiemmin uhannut polttaa naisen ja näyttänyt tälle videoita, joissa naisia poltettiin elävältä Afganistanissa. Mies oli vähätellyt seuraamuksia ja sanonut, että taposta seuraa vain 15 vuoden vankeusrangaistus.

Fattah Panah valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Useat Lähi-idästä lähtöisin olevat miehet olivat todistamassa naisen olevan epäluotettava ja että tämän tarkoituksena olisi vain vaikeuksien aiheuttaminen kurdimiehelle.

Hovioikeus katsoi, että miehen toimet olivat aiheuttaneet merkittävän riskin naiselle aiheutuvista vakavista vammoista, ja sopiva tuomio rikoksesta olisi kaksi vuotta vankeutta. Rikoksen vakavuus puolsi tuomion antamista ehdottomana.

Turun hovioikeus päätyi ratkaisussaan korottamaan Maarianhaminan käräjäoikeuden langettamaa 1 vuoden 8 kuukauden vankeustuomiota neljällä kuukaudella.

Fattah Panah on saapunut Suomeen Iranista vuonna 1997.

Lähteet Ålands Nyheter (1, 2), Turun hovioikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa