Eurooppa Rikos

Kuvausryhmä mukiloitiin Berliinissä kostoksi – tekijät vasemmistotaustaisia

Kuva Pexels.

Berliinissä vapunpäivänä tapahtunut ZDF-kanavan kuvausryhmän raaka mukilointi oli suunniteltu etukäteen.

Seitsemän henkilön kimppuun käyneet 15-20 mielenosoittajaa olivat varustautuneet muun muassa teleskooppipampuilla. Silminnäkijät kertovat joukon olleen liikkeellä ja paenneen paikalta pyörillä ja autoilla. Poliisi uskoo tekijöiden olevan vasemmistotaustaisia.

Poliisi lähtee siitä, ettei tapaus syntynyt spontaanisti. Se käy ilmi myös silminnäkijöiden kuvauksista, sanoi Saksan keskusrikospoliisin edustaja. Kun virkavalta saapui paikalle, olivat tekijät jo pakosalla, sanovat todistajat.

Keskusrikospoliisi jäljitti auton, joka saatiin kiinni matkustajineen. Poliisi ei vielä ole lausunut mitään teon taustoista ja tekijöiden henkilöllisyydestä.

Myöskin Berliinin pormestari Michael Müller (SPD) olettaa teon olleen tahallinen. Valtionsyyttäjän mukaan kiinniotetut henkilöt lukeutuvat vasemmistolaiseen ´spektriin´. Sisäministeri Horst Seehofer (CSU) on teosta kuohuksissaan. ”Lehdistönvapaus on demokratiamme peruspilari”, sanoi hän.

Satiirisen ”Heute Show” -ohjelman seitsenhenkinen tiimi oli kuvaamassa ”Hygienie-Demo” -mielenosoitusta. Liike vastustaa tiukkoja korona-rajoituksia. Tilaisuuteen osallistui vasemmistolaista väkeä, mutta myös monia muita tahoja, kuten oikeistopopulisteja, salaliittoteorioihin uskovia ynnä muita. Raskaan pahoinpitelyn jälkeen kuusi kuvaustiimin jäsentä joutui sairaalaan, josta kaikki ovat sittemmin päässeet kotiinsa.

Pidätettynä oli kuusi kiinnisaatua tekijää, jotka poliisi päästi sunnuntaina vapaalle jalalle. Poliisitutkinta on kesken. Se kohdistuu näiden lisäksi muihin henkilöihin. Berliinin rikospoliisin edustaja on lausunut uutistoimisto DPA:lle, että poliisi tutkii teon taustoja poliittisesti motivoituneena rikollisuutena.

Pormestari Müller sanoo teon selvästi olleen suunniteltu; kosto mielenosoituksen kuvaamisesta. Väkivaltaisuuksiin ryhtyminen teleskooppipampuin varustautuneena osoittaa, kuinka vakavaksi tilanne on mennyt.

Kuvausryhmään kuuluvien lisäksi pahoinpitely kohdistui myös kolmeen turvamieheen, jotka joutuivat sairaalaan kolmen varsinaisen tiimiläisen ohella. Yksi tiimin jäsen säästyi vammoilta. Tuotantoyhtiön edustaja Harald Ortmann sanoi ZDF:n haastattelussa, että nykyisin mielenosoituksia kuvattaessa on alalla standardina käyttää turvapalveluja.

Lähde n-tv.
Korjattu nyrkkirauta teleskooppipampuksi 4.5 klo 18:40

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit