Eurooppa Maahanmuutto

Kymmenet laittomat siirtolaiset yrittivät Britanniaan kanaalin yli

Dover. Kuva Kham Tran / Flickr / CC BY 2.0

Yhä useammat laittomat siirtolaiset yrittävät Britanniaan veneillä kanaalin yli.

Kaikkiaan 74 laitonta siirtolaista yritti lauantaina kanaalin yli Ranskasta Britanniaan veneillä. Siirtolaisveneitä oli kaikkiaan kahdeksan.

DW:n mukaan viime vuoden aikana Britanniaan laittomasti pyrkineitä siirtolaisia oli 539, ja näistä 439 yritti kanaalin yli lokakuun alun jälkeen. Ranskan viranomaiset pysäyttivät lisäksi 227 laitonta siirtolaista.

Viranomaiset epäilevät, että kiihtyneen muuttoliikkeen taustalla on Brexit, Britannian ero Euroopan unionista. Salakuljettajat saattavat painostaa siirtolaisia yrittämään kanaalin ylitystä ennen kuin Britannian ero EU:sta toteutuu. Lisäksi sää on ollut suotuisa, mikä on yksi syy muuttoliikkeeseen.

Britannian sisäministeri Sajid David pitää tilannetta hälyttävänä, ja hän aikoo tehdä yhteistyötä Ranskan viranomaisten kanssa pysäyttääkseen siirtolaisliikenteen.

David Wood, entinen sisäministeriön korkea virkamies sanoi joulukuussa, että ”Britannian rajavartiostoa ja pelastusaluksia käytetään siirtolaisten taksipalveluna”.

– Se on poistanut järjestäytyneeltä rikollisuudelta riskit. He tietävät, että ei tarvitse päästä kanaalin yli maihin saakka, riittää kun pääsee puoleen väliin, ja siirtolaiset viedään perille.

Hänen mukaansa laiton siirtolaisuus kanaalin yli täytyy pysäyttää, muutoin se tulee vain pahenemaan.

– Se tulee laajenemaan. Vastaus on palauttaa heidät Ranskaan saman tien kun heidät on noukittu ylös.

  • 357
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset