Eurooppa

Kymmeniä tuhansia euroja sakkoja niqabin vuoksi

Niqab

Alunperin syyttäjä vaati naiselle 600 euron sakkoja, sekä 4 kuukauden mittaista vankeusrangaistusta. Rossi kuitenkin päätti lisätä sakkorangaistukseen vielä 30000 euroa ja poistaa vankeusrangaistuksen.


40-vuotias nainen piti niqabia, islamilaista kokovartalohuntua, joka jättää näkyville ainoastaan silmät, kokouksen aikana parlamentissa Pordenonen kaupungissa Italiassa lokakuussa, kertoo uutislehti Messaggero Veneto.

Nainen oli paikalla vahtiessaan lastansa ja kertoman mukaan hän ei ollut suostunut riisumaan kasvo-osaa tunnistautumisen vuoksi pyynnöistä huolimatta. Paikallinen poliisi joutui poistamaan naisen tapaamisesta, mutta nainen palasi myöhemmin uudelleen. Tapaaminen jouduttiin keskeyttämään häiriön vuoksi.

niqab

Tapaaminen oli paikallisten nuorten kokous, jossa keskusteltiin Pordenonen alueen ongelmista. Alunperin syyttäjä vaati naiselle 600 euron sakkoja, sekä 4 kuukauden mittaista vankeusrangaistusta. Rossi kuitenkin päätti lisätä sakkorangaistukseen vielä 30000 euroa ja poistaa vankeusrangaistuksen.

Nainen oli asunut San Vito al Tagliamentossa, 15000 asukkaan kaupungissa, 16 vuotta. Hänellä on myös Italian kansalaisuus ollut voimassa jo useita vuosia.

Vaikka Italiassa ei olekaan yleistä kieltoa vartalon ja kasvojen peittävistä asusteista kuten Ranskassa, laki vuodelta 1975 liittyen käyttäytymiseen julkisilla paikoilla, kieltää kasvojen piilottamisen turvallisuussyistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa