Eurooppa Maahanmuutto

Kyproksella eri väestöryhmien välinen valtava mellakka aiheutti kaaosta – kahakassa 600 afrikkalaista ja syyrialaista otti väkivaltaisesti yhteen

Kuva Pixabay.

Pournaran vastaanottokeskuksessa Kyproksella nähtiin maanantain vastaisena yönä laaja mellakka. Poliisi joutui kutsumaan lisäjoukkoja, kun noin 600 laitonta siirtolaista otti väkivaltaisesti yhteen.

Vastaanottokeskuksessa oleilee noin tuhat laitonta siirtolaista. Maanantain vastaisena yönä noin kello 23 alueella puhkesi valtaisa mellakka, jossa aseina käytettiin teräsputkia ja kiviä. Myös eri väestöryhmiä erottavaa aitaa hajotettiin. Mellakoijia oli arviolta 600.

Mellakan puhkeamissyy ei ole tiedossa, mutta paikallisen median mukaan kyseessä oli eri väestöryhmien väliset kiistat. Viranomaiset olivat yrittäneet erottaa väestöryhmiä toisistaan syyrialaisten ja afrikkalaisten väliin pystytetyllä aidalla aiemmin iltapäivällä tapahtuneen etnisten ryhmien välisen kiistan jälkeen.

Vastaanottokeskuksessa vartijoina toimineet poliisit joutuivat pian mellakan alettua hälyttämään lisävoimia. Noin 35 henkilöä loukkaantui yhteenotossa ja 24 heistä vietiin sairaalaan saamaan hoitoa lieviin vammoihinsa.

Yksi poliisin partioauto sekä useat muut ajoneuvot saivat tilanteessa kolhuja ja muita vaurioita. Ketään ei ollut pidätetty mellakan laannuttua noin kello 2 aikaan aamuyöllä.

Kyproksen sisäministeri Nikos Nouris syytti Turkkia siirtolaisten lähettämisestä Kyprokselle. Sisäministeri myös sanoi tulijoiden olevan laittomia siirtolaisia eikä suinkaan pakolaisia sodan vaivaamasta Syyriasta.

Lähde Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa