Eurooppa Maahanmuutto

Kypros palautti 88 syyrialaista Libanoniin

Kuvituskuva

Kypros lähetti maanantaina 88 syyrialaista siirtolaista takaisin Libanoniin, kun he yrittivät tavoittaa itäisen Välimeren saarivaltion kahdella veneellä.

Sisäministeri Nicos Nouris kertoi, että pelastusryhmät etsivät edelleen yhtä viidestä miehestä, jotka hyppäsivät yli laidan sen jälkeen, kun poliisialukset ottivat kiinni heidän veneensä Kyproksen itärannikolla. Nouris sanoi, että poliisi otti kiinni neljä miestä, mutta viides, jolla oli naamio, räpylät ja pelastuslaite, onnistui uimaan karkuun.

Rannikkotutka havaitsi sunnuntai-iltana ​​kaksi alusta, jotka lähestyivät Kyproksen rannikkoa. Meripoliisin alukset ottivat kiinni 15 kilometriä rannikolta veneet, joissa oli yhteensä 48 miestä, 15 naista ja 25 alaikäiseksi itsensä ilmoittanutta.

Siirtolaiset siirrettiin maanantaina vuokraveneeseen matkalle takaisin Libanoniin poliisin saattajan kera.

Kypros allekirjoitti viime vuonna Libanonin kanssa sopimuksen, jonka nojalla Libanon ottaa takaisin kaikki, jotka yrittävät päästä Kyprokselle veneellä.

Nouris sanoi, että Kyproksella on oikeus suojella rajojaan tällaiselta laittomalta maahantulolta huolimatta ihmisoikeusjärjestöjen kritiikistä, jonka mukaan sopimus rikkoo kansainvälistä oikeutta, koska saapujille ei anneta mahdollisuutta hakea turvapaikkaa.

Kypros on pyytänyt Euroopan unionin rajavirastoa Frontexia estämään laittomien siirtolaisten tulon Turkista, Syyriasta ja Libanonista.

Lähde Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest
20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minuhe Kerettiläinen

”Sandaalilapsien” on hyvä, ja oikeastaan parempi elellä sandaalimaissa. Sieltä löytyy vuohi, tai joku kiva setä petikaveriksi. Ei tarvi yrittää tulla Suomeen keppostelemaan.

Kaino-Vieno Huttunen

”… koska saapujille ei anneta mahdollisuutta hakea turvapaikkaa”.

Mutta eivätkö nämä olleet siis siirtolaisia. Käsitteellä siirtolainen viitattiin ennenvanhaan juuri työperäiseen maahanmuuttoon. Turvapaikan myöntäminen puolestaan tekee maahanmuuttajasta humanitäärisin perustein suojeltavan ja poistaa hyödyllisyysvelvoitteen. Toisaalta siirtolaisuuskäsite tuntuu nykyisin laajentuneen käsittämään kaikenlaisia väestön- ja joukkojensiirtoja.

John Quiman

Turha pyydellä Frontexin apua, sillä ne vain huolehtisivat noidenkin veneilijöiden ”ihmisoikeuksista” ja auttaisivat ne Kyprokselle. Luottakaa siellä itseenne, älkää EU:n apuun.

Tenor

Kyllä. Ilman muuta omatoimisesti täytyy hoitaa asia Frontex tulisi kantamaan tunkeilijoiden laukkuja, tekemään raportteja EIT:lle ja kiusaamaan oikeita rajavartijoita.

murre riepunen

Luku 88 tuntuisi hyvältä mikäli tämä määrä otetaan koko euroopan alueelle, Suomen ottamat vähintää 300 plus perheet palautetaan lähtömaihin…päivässä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Sitten kun me tarvitsemme heidän apuaan, niin ei taida apua ja täyshoitoa olla tarjolla tälläisen kohtelun jälkeen.

Anonyymi

Oliko tämä vitsi vai mikä voisi olla sellainen tilanne, että Suomi tarvitsisi Afganistanin apua? Emme vielä noudata shariaa emmekä kasvata unikkoja tai myy maailmalle huumeita.

Ilkka Forsten

Huomatkaa luku. Voiko näin piiloviestinnän aikakaudella suvaita kahta numeroa joiden kohdalla aakkosissa on H kirjain.

John Quiman

Seuraava vaihe suvakkilassa on poistaa matikasta numero 8. Sen kohdalle ei tule mitään, koska jos jotain tulee, voisi sen taas yhdistää tuolla kuvailemallasi hirviömäisellä tavalla.

Ilkka Forsten

Maailmalla on valtioita joissa ei löydy hotelleista kolmattatoista kerrosta, tai huonetta numero 13… Jollain viiraa mutta mistä, ei tiedä, joskin ilmastomuutos ja covid 19 täytyy olla syy kaikkeen.

Kata

😀

No worries we green will help

Äkkiäkös Huolisto nappaa nämä paluulennolla Afganistanista.

Kata

”Nouris sanoi, että Kyproksella on oikeus suojella rajojaan tällaiselta laittomalta maahantulolta huolimatta ihmisoikeusjärjestöjen kritiikistä.”
Niin on!Vikisköön ”ihmisoikeusjärjestöt”mitä haluavat!Meilläkin on ihmisoikeus olla turvassa!
Ylväyrzylätytti on eri mieltä mutta SO WHAT?

John Quiman

Anokoon turvapaikkaa Libanonissa, jos kerran turvapaikkaa haluavat. Heillähän on jo vapaus elää Libanonissa, joka on turvapaikkasysteemin mukaan turvallinen maa.

Eka Kettunen

Tässähän tulee oikein iloiselle tuulelle kun on välillä hyviä uutisia maailmalta.
.

John Quiman

Kun joku uskaltaa, uskaltaa toinenkin ja sitten kolmas jne.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Irmeli

Eurooppa heräilee…Vaaleenpunaiset lasit vaihtuu pikkuhiljaa suurentaviksi kirkaslasisiksi…Paitsi hölmölässä, täällä kun on myrkynvihree ulkoministeri ja sisäministeri, kauhee yhdistelmä…ja vihrekomukkahallitus.

Huru-ukko

Pyytäneet Frontexia estämään?? Tähän sopinee aika brutaali vertaus Frontexin toiminsta moisessa operaatiossa: Ennen huora häpee enneku Frontex estää näitä tulijoita!!!!

juu

Nyt tapahtui euroopasta kauhea aivovuoto, aivokirurgit, raketti-insinöörit ja muut satusedät jäi saamatta.

Ilkka Forsten

Olen kanssasi samaa mieltä. Suomen pyrkimys saada miehitetty lento kuuhun ja takaisin kärsi nyt pahan tärskyn. Samalla menetimme kyvyt oppia kuinka aivokemia toimii jos mantelitumakkeen, ja pikkuaivojen välinen kommunikointi kokee epäsuhtaa aiheuttaen jatkuvan kusihädän.

Pikku kakkonen, ( YLE ) ei nyt saa pelle hermannia lasten iloksi syömään ” äitsykän paistamia plättyjä ja manssikkahilloa.” Eihän tätä voi suvaita, lastemme parhaaksi ajateltu plätynsyönti olisi jossakin vaiheessa voitu vaihtaa pitaleivän syöntiin jihadistirunon saattelemana. Nyt näin ei tapahdu.. Nyyh, lapset ovat pahoillaan sillä he ovat kovin tiedostavia nykyään vaikka eivät osaa laittaa kumisaappaita jalkaansa.

Pikku Jalmari haluaisi äänestää Haavistoa, mutta hänen on vielä odotettava viisitoista vuotta sitä mahdollisuutta, ja silloin voi olla myöhäistä. Äärioikeisto on vääryydellä kaapannut vallan, vienyt demokratian kansalta ja poistanut alaikäisiltä äänioikeuden.

Kamala tilanne sanoisi Mannerheim ja ratsastaisi patsaansa kanssa kohti laskevaa aurinkoa. Voi sentään tätä surkeutta.