Eurooppa Maahanmuutto

Kypros: ”Turkki luo uutta reittiä Euroopan unioniin pyrkiville laittomille siirtolaisille”

Kuva Pixabay.

Kyproksen johtajat sanovat, että uusi reitti rasittaa suhteettoman paljon Kyprosta ja että saarivaltiota kohtaa prosentuaalisesti suurin turvapaikanhakijarasite Euroopan unionissa.

Tällä hetkellä Kyproksella olevista ihmisistä 4 prosenttia on turvapaikanhakijoita. Luku on neljä kertaa suurempi kun EU:ssa keskimäärin.

Kyproksen ulko- ja sisäministeriöt tiedottivat yhteisessä julkilausumassaan, että ”ylivoimaisesti suurin osa siirtolaisvirrasta on lähtöisin Turkista, maasta, joka ei kykene pitämään kiinni mistään Kyproksen kanssa solmimistaan maahanmuuttoa koskevista sopimuksista”.

Esimerkkinä julkilausumassa mainittiin ihmissalakuljettajat, jotka tuovat kolmansien maiden siirtolaisia Turkin rannikolta Kyprokselle ja Kreikan saarille ja joita Turkki syystä tai toisesta on kyvytön estämään.

– Itse asiassa Turkin asenne on johtanut uuden siirtolaisreitin syntyyn itäisellä Välimerellä sen estämisen sijaan, ja tämä rasittaa Kyprosta suhteettoman paljon ja asettaa valtavan rasitteen kansalliselle turvapaikkajärjestelmälle, julkilausumassa todettiin.

Lähde Greek City Times.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit