Eurooppa Maahanmuutto

Kypros vaatii EU:a pysäyttämään pohjoiseen seilaavat laittomat siirtolaiset

Turkista saapuvia siirtolaisia. Kuva Shutterstock.

Kypros on pyytänyt EU:n rajavalvontaviranomaista Frontexia pysäyttämään Turkin etelärannikolta saaren pohjoisosaan seilaavat laittomat siirtolaiset.

Vaatimuksesta kertoi Kyproksen sisäministeri Nicos Nouris. Nourisin kanssa esiintynyt Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakis sanoi, että hänen maansa on valmis puuttumaan Turkin pyrkimyksiin hyödyntää siirtolaiskysymystä geopoliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi.

– Haluamme EU:n pitävän Turkkia vastuullisena toiminnastaan ​​ja pyytävän sitä täyttämään velvoitteensa kaikkia EU:n jäsenvaltioita kohtaan, Kypros mukaan lukien, Nouris sanoi.

Nouris muistutti, että Turkki ei ainoastaan katso toimettomana vierestä vaan myös edesauttaa siirtolaisvirtoja siten, että se ei salli Frontexin partiointia pohjoisrannikolla.

Kyproksen ja Libanonin välinen sopimus on vähentänyt Libanonin kautta saapuneiden laittomien siirtolaisten määrän lähes nollaan, mutta Syyrian tapauksessa tilanne on toinen: sieltä saapuvien henkilöiden määrä kasvaa koko ajan.

Nouris sanoi myös, että Kyproksen hallitus on päättänyt toteuttaa omaa siirtolaispolitiikkansa määrätietoisesti, koska sillä ei ole muuta vaihtoehtoa.

Kreikan Mitarakis puolestaan peräänkuulutti EU-jäsenmaiden solidaarisuutta siirtolaiskysymyksen ratkaisemisessa.

Lähteet Cyprus MailKansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit