Eurooppa Maahanmuutto

Kysely: Ranskalaiset kannattavat kansanäänestyksen järjestämistä maahanmuuton rajoittamiseksi

Pariisi 1. kesäkuuta 2018. Ranskassa on satoja tuhansia laittomia siirtolaisia, jotka tunnetaan nimellä "sans papiers" eli "ei papereita". Nämä maahanmuuttajat vaativat avoimia rajoja. Kuva Shutterstock.

Cnews:n CSA-instituutilla teettämän kyselyn tulokset paljastivat torstaina, että enemmän kuin kuusi ranskalaista kymmenestä kannattaa kansanäänestyksen järjestämistä maahanmuuton rajoittamisesta.

Naiset (63 prosenttia) kannattavat kansanäänestystä hieman enemmän kuin miehet (62 prosenttia).

18-24 -vuotiaista kansanäänestystä kannattaa 68 prosenttia, 25-34 -vuotiaista 60 prosenttia, 35-49 -vuotiaista 63 prosenttia ja 50-64 -vuotiaista 58 prosenttia.

Oikeistolaiseksi profiloituneista 93 prosenttia ja Marine Le Penin johtaman Kansallinen liittouma -puolueen (Rassemblement National, RN) kannattajista jopa 98 prosenttia tukee maahanmuuttoa koskevaa kansanäänestystä.

Kielteisimmin kansanäänestykseen suhtautuvat vihreät ja vasemmisto. Vihreistä 66 prosenttia ja muusta vasemmistosta 61 prosenttia ei hyväksy äänestystä.

Maahanmuuttoa koskeva kansanäänestys on yksi Marine Le Penin kärkiteemoista ensi vuoden presidentinvaaleissa: Le Pen on luvannut järjestää kansanäänestyksen jos hänet valitaan presidentiksi.

– Ensimmäinen päätökseni olisi järjestää kansanäänestys maahanmuutosta, presidenttiehdokas sanoi maaliskuussa.

– … eri hallitukset ovat vuosikymmenien ajan tehneet päätöksiä maahanmuuttoa koskevista asioista ilman, että ranskalaisia ​​olisi koskaan kuultu tästä aiheesta, hän sanoi.

Cnewsin kysely tukee Le Pen käsitystä, jonka mukaan ranskalaiset ovat jo vuosikymmenien ajan olleet maahanmuuttopolitiikasta eri mieltä kuin hallitukset.

Lähteet Cnews, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit