Kotimaa

Kysely: tällaisesta lomamatkasta suomalaiset haaveilevat koronatalven keskellä

Kuva Wikimedia Commons.

Vain kolmannes suomalaisista arvelee matkustavansa samaan tapaan kuin ennen koronaa sitten, kun pandemia hellittää. Koronapandemian jälkeen lomamatkat suuntautuvat usein kotimaahan tai lähellä oleviin ulkomaan kohteisiin, suomalaiset arvioivat Ifin tilaamasta kyselytutkimuksessa. Suosituin unelmamatkakohde olisi tällä hetkellä kaupunkiloma Etelä- tai Keski-Euroopassa.

Kunhan koronapandemia aikanaan hellittää, samalla tapaa kuin ennenkin uskoo tällä hetkellä matkustavansa vain kolmannes suomalaisista. Lähes yhtä moni arvioi matkustavansa ainakin aluksi pääasiassa kotimaassa. Keskivertoa useammin ulkomaille aikovat suunnata Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa asuvat.

Kyselyn perusteella ulkomaille suuntaavista moni aikoo suosia ainakin aluksi naapurimaita, kuten Pohjoismaita ja Viroa, tai muita Euroopan kohteita.

Joka kymmenes aikoo vähentää lentomatkustamista ja yhtä usea lisätä matkailua omalla autolla. Kaikista suomalaisista 7 prosenttia aikoo jättää matkustamisen kokonaan väliin. Toisaalta alle 30-vuotiaista hieman useampi kuin joka kymmenes suunnittelee toteuttavansa unelmiensa lomamatkan, josta on aina haaveillut.

Koronatalven keskellä suomalaiset haaveilevat eniten unelmiensa kaupunkilomasta Etelä- tai Keski-Euroopassa (16%). Seuraavaksi yleisimmin unelmamatka olisi rantaloma Etelä-Euroopassa (14%) kuten Kreikassa, Espanjassa tai Kanarialla, tai kaukomatka johonkin rantalomakohteeseen (14%). Neljänneksi suosituimmaksi haaveeksi nousee matka Lappiin (10%). Kaukomatkan kaupunkilomakohteeseen valitsisi 7 %, matkan muuhun kotimaan kohteeseen 6 %, matkan muihin Pohjoismaihin tai Baltian maihin 5 % ja risteilymatkan 5 %.

Kyselytutkimuksen toteutti YouGov Finland. Tutkimukseen vastasi 1002 suomalaista aikuista 25.–27.11.2020 välisenä aikana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa