Muu maailma

Lähes 250 laitonta siirtolaista rynnisti Espanjan alueelle Pohjois-Afrikassa

Kuva Shutterstock.

Varhain aamulla sadat laittomat siirtolaiset hyökkäsivät Marokon ja Espanjan välisen raja-aidan kimppuun Melillassa. Heistä 238 onnistui ylittämään rajan. Kolme rajavartijaa loukkaantui torjuessaan rynnäkköä.

Yhteensä yli 300 miestä Saharan eteläpuolisesta maasta yritti aikaisin aamulla päästä Marokon ja Espanjan välisen raja-aidan yli Espanjalle kuuluvassa Melillassa Pohjois-Afrikassa.

Siirtolaiset kantoivat mukanaan koukkuja aidan ylittämistä varten. Heistä 238 onnistui pääsemään aidan toiselle puolelle.

Kolme espanjalaista poliisia loukkaantui lievästi yrittäessään pysäyttää miehet. Siirtolaiset vietiin käsittelykeskukseen, jossa heidän tapauksensa käsitellään.

Toukokuussa yli 10 000 ihmistä, lähinnä nuoria marokkolaisia, pääsi Espanjalle kuuluvaan Ceutaan Pohjois-Afrikassa.

Lähde Tagesschau.

Tilaa
Ilmoita
guest
18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Horace Smith

Mitähän nämä vajakit ylipäänsä luulevat Espanjan puolelta saavansa? Siis muuta kuin niska-perse menetelmällä palautuksen sille savannille, mistä ovat tulleetkin.

Ilkka Forsten

Koska tajutaan se että väkivalloin vieraaseen maahan tunkeutuminen on sama kuin hyökkäys vaikka tulijoilla ei olisikaan aseita. Mikä tätä saata****n EU:ta vaivaa kun systemaattisesti jolistaa YK:n artikloista, mutta se unohdetaan joka kerta että toisesta maasta tunkeutuminen rajan yli ilman lupaa oikeuttaa ampumaan hyökkääjät.

Kokeilkaa mennä Venäjälle tuollaisella rynnäköllä niin huomaatte kuinka siinä käy ja saa käydäkin. Jos tulijoille kerta toisensa jälkeen annetaan lämmintä kättä ja pullakahvit, ei vaellus lopu koskaan. Ne siittää uusia tulijoita sitä mukaa kun entiset on onnistuneet temppunsa kanssa.

Mihin YK:n artiklaan on kirjattuna että euroopasta pitää tehdä afrikka tai lähi itä, ja että se on suvaittava kantaväestön keskuudessa tapahtui mitä tahansa. Sitä artiklaa ei ole olemassakaan, joten mitä tässä odotellaan ?

Kaino-Vieno Huttunen

Kolme samansisältöistä uutista putkeen, en jaksa kommentoida kuin yhteen.

Eurooppaan hyökätään kolmelta suunnalta yhtäaikaa ja mitä tekee Euroopan johto, ei mitään Laskee korkeintaan kuinka monta työnantajalle kalliiksi tulevaa kantaväestön edustajaa voidaan potkia kilometritehtaalle.

Ja pöyristyttävintä on, että valtamedia vaikenee tästä tai uutisoi invaasion kuin se olisi luonnonvoima, jota ei voi pysäyttää. Luonnonvoimilta tavallinen ihminen voi suojautua lämpöeristämällä talon, pukeutumalla lämpimästi tai hankkimalla sadevaatteet. Miten suojautua raiskaaja- ja islamistisateelta, Tsekin laillistamin keinoinko?

Ilkka Forsten

Niin, niin se tapahtuu, ja vaikka sitä ei olisi edes laillistettu siihen tässä päädytään.

Kata

Katsokaa ja kuunnelkaa noita tyyppejä…siinäpä työvoiman paikkaajia!Voi mikä alennustila on todellakin rajavartiostoilla….

John Quiman

Toimivinta olisi pysäyttää vaikka aseellisesti, mutta vähintään ottaa kiinni ja tuomita vankilaan ja ankeassa vankilassa istutun rangaistuksen jälkeen palautetaan sinne mistä tuli laittomasti. Jos väkisin tulemista ei palkita, loppuvat väkisintulijat.

Freud

Rajavartiolaitos on monissa Euroopan maissa turha. Se kiusaa kantaväestöä ja on sandaalipedofiilien takuumiehenä maahan päästämisessä. Täysin turha laitos joka pitäisi lakkauttaa.

juha II

Rajavartijat voitaisiin vaihtaa 5-vuotiaisiin pikku-tyttöhin, jotka ovat uhmaiässä ja sydän’suruissaan.

Ilkka Mänttäri

Missä on aseellinen vastarinta. Kyllä se ryntäys siinä vaiheessa loppuu. Ketkä ovat tämän ivaasion aikaansaajat.

K. Lehto

Aika julmaa ja barbaarista… parempi heittää pari banaania aidan toiselle puolelle ja antaa niiden itse repiä toinen toisensa kappaleiksi kilpaillessaan makupaloista.

Anonyymi

Eurooppa ampuu itseään jalkaan, eikä älyä lopettaa ennen kuin on liian myöhäistä. Suorastaan maanpetoksellista toimintaa, jossa takana YK, EU ja maailman raharikkaat. Tätä täysin järjetöntä touhua on vaikea seurata; kehitysapurahaa pumpataan Afrikkaan kymmeniä ellei satoja miljardeja länsimaista joka vuosi, saadaan aikaan valtava väestöräjähdys vaan ei mitään kehitystä ja tämän seurauksena kaaos, turvattomuus ja köyhtyminen kaikkialla Euroopassa kun kakun jakajia on vuosi vuodelta enemmän kuin sen Ehkä tämä on sitä uutta marinilaista matematiikkaa ja hyvä diili kun kahdelle kakkupalalle on kuusi ottajaa.

Anonyymi

Korjaus: siis kakun jakajia on enemmän kuin sen leipojia.

juu

Tommonen olisi ennen tulkittu niin että tulijoita tarvittaessa ammutaan, mutta ihana EU on muuttanut senkin. Nykyään saa hyökätä itsenäiseen valtioon ja siitä seuraa elinikäinen elatus kyseisen valtion kansalaisten toimesta. Eiköhän kohta lähdetä ”pakolaisiksi” kaikki?

Rullattu

Muuten hyvä mutta.. väärä väri ja uskonto.

Kata

Juu ei me ”kelvata”,kaikki pielessä tosiaan väristä lähtien.
Sairasta touhua kerrassaan!Saharan eteläpuolellaKIN on noita poikia paljo!Sinne jää hommia hoitamaan naiset,lapset ja vanhukset.Miten ihmeessä he pärjää??

juu

Hellettä luvassa niin väri on kohta oikea, sitten vaa kuuma peruna suuhun rajalla ja huutamaan aijaiajiaiajai!

Anonyymi

Ei missään tapauksessa hyvä. Tyypit tulee laittomasti maahan, mukana ei ole yhtään mitään. Espanja parhaimmillaan huolehtii 3 kuukautta, sen jälkeen yritetään muualle Eurooppaan. Syksy ja talvi tulee ja muut maat saavat kontolleen asuttamisen, vaatettamisen, syöttämisen, kouluttamisen ja teeveydenhuollon. Toivottavasti menevät Saksaan, jossa Merkelin henkiset perilliset ottavat hellään huomaansa.
.

John Quiman

Juu, se ei suojaa ampumiselta, eikä tarjoa etuja.