Eurooppa

Lähes 400 siirtolaista tunkeutui Espanjalle kuuluvalle alueelle

Ceuta

Noin 400 afrikkalaista siirtolaista tunkeutui Espanjaan kuuluvaan Ceutan kaupunkiin Marokon pohjoisosassa. Viranomaiset sanoivat, että turvapaikanhakijoiden hyökkäys oli tähän mennessä suurin aidattua kaupunkia kohdannut invaasio.


Ryhmä kiipesi 6 metriä korkean kaupunkia suojaavan aidan yli kahdessa paikassa, paikallisen viranomaisen tiedottaja sanoi. Punaisesta rististä kerrottiin, että 103:aa ihmistä on hoidettu pienten vammojen vuoksi, ja 25 on viety sairaalahoitoon. Noin viidesosa ryhmästä oli perjantaina puolen päivän aikaan vielä viranomaisten tavoittamattomissa, kertoi Espanjan sisäministeri Juan Ignacio Zoigo.

https://youtu.be/x3LRNrnYStc

Ceuta, Melillan tavoin, kuuluvat Espanjalle ja niillä on Euroopan ainoa maaraja Afrikan kanssa. Ne ovat afrikkalaisten parempaa elämää etsivien siirtolaisten suosittuja sisääntulopaikkoja. Yleensä siirtolaiset yrittävät Espanjan alueelle kiipeämällä aidan yli tai uimalla rannikkoa pitkin kaupunkiin.

Siirtolaisten tavoitteena on päästä alueelle, jotta he voivat hakea turvapaikkaa. Espanjan poliisi on yrittänyt torjua siirtolaisia kyynelkaasulla ja ampumalla kumiluoteja.

Lokakuussa 220:n siirtolaisen ryhmä hyökkäsi kahdesta paikasta Ceunaan. Tuolloin 35 siirtolaista ja 3 virkailijaa loukkaantui.

”Pitää palata 2000-luvun alkuun nähdäkseen vastaavia siirtolaismääriä,” hallituksen tiedottaja kertoi.

AFP

  • 16
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset