Eurooppa Maahanmuutto

Lähes 600 laitonta siirtolaista jumissa Välimerellä

Ocean Viking. Kuva Daniel Leite Lacerda / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Välimeren pelastusalus Ocean Viking etsii satamaa. Aluksella on yhteensä 572 laitonta siirtolaista. 183 näistä lienee alaikäisiä. Siirtolaiset poimittiin alukselle kuudessa eri operaatiossa. Nyt alusta operoiva kansalaisjärjestö SOS Méditerranée haluaa, että EU-maat ottavat vastaan aluksella olevat siirtolaiset.

Ocean Viking on tällä hetkellä ainoa yksityinen alus, joka toimii Välimeren keskiosassa. Joko viranomaiset ovat pidättäneet muut alukset tai ne ovat valmistautumassa lähtekseen uudelleen Välimerelle.

Erityisesti Libyan ja Tunisian rannikkovartiostot ovat kunnostautuneet poimimalla kohti Eurooppaa matkaavia siirtolaisia Välimeren keskiosassa. Nämä tahot eivät kuitenkaan kuljeta siirtolaisia Eurooppaan vaan vievät heidät takaisin Pohjois-Afrikkaan.

Heinäkuun 5. päivään mennessä Italiaan oli saapunut tänä vuonna jo 21 497 laitonta siirtolaista Välimeren kautta. Viime vuonna samaan aikaan vastaava luku oli hieman yli 7300.

Kansalaisjärjestöjen pelastusoperaatiot ovat poliittisesti kiistanalaisia. Yleisesti uskotaan, että toimista hyötyvät lähinnä ihmissalakuljettajat, joiden bisneksiä aktiivinen meripelastus tukee luomalla vetovoimatekijän.

Lähde Kronen Zeitung.

Tilaa
Ilmoita
guest
21 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

Kokka kohti kotimaata, niin ongelma ratkeaa.

vesku

muistan ikäni sen ,,, lähdin merille vuonna -71 ja seilasimme Mustalle Merelle,, NEUVOSOLIITON BATUMIIN,,Nykyiseen GEORGIAAN , Hakemaan 21000 tonnia öljyä Herttoniemeen,, KALA-KALA MUSIIKKI ALKOI SOIMAAN JO PÄIVÄ, PARI ,Ennen ISTANBULIA ja BOSPORIN SALMEA,,,IHMETTELIN JA POHDIN , ONKO MAAILMA TÄLLAINEN 15-VUOTIAANA, MESSIPOIKANA,,TEIN PÄÄTÖKSEN JO TUOLLOIN, TÄMÄ MUSIIKIN LAJI EI KUULU SUOMEN LEVEYSASTEILLE,,,,Kävin vielä monia kertoja TUAPSESSA, NOVOROSISKISSÄ, ROMANIAN ILO-TYTTÖ PAIKASSA CONSTANZASSA HAKEMASSA öljyä maailmalle,,,JA SUHDE TUOHON MÖLÖ-MÖLÖ MUSIIKKIIN ON EDELLEEN SAMA,,, KUUNTELEN MIELELLÄNI,, CREAMIÄ, SANTANAA,MARMELADIA, JOE COCKERIA, LED ZEPPELINIÄ, HENDRIXIÄ, CCR.ää,,ym musaa,,,

Laittomuuden aika

Miksi siirtolaisia ei voi pelastaa Afrikan satamiin? Ai niin se ei käy ihmiskauppalaivastolle.

Minä

Kansainväliset ihmisoikeudet estää.

Kaino-Vieno Huttunen

Onko oikeasti niin, ettei tähän toimintaan voida puuttua. Ja miksi joidenkin alusten toimintaan on puututtu, mutta ei kaikkien. Kun kyseessä on selkeästi laittomat siirtolaiset, on silloin heidän tuomisensa Eurooppaan laitonta. Ei järjestetty merihätä tee siitä yhtään laillisempaa. Turha yhtään ihmetellä, jos tulijat eivät kunnioita lakejamme, jos hallituksemme itse polkevat niitä ensimmäisenä.

John Quiman

On jo moneen kertaan todistettu, että näille niin sanotuille meripelastajille ihmissalakuljettajat ilmoittavat esim. puhelimitse koska ja missä tulee pelastettavia. Siitä huolimatta poliitikot eivät tee asialle mitään, eivätkä poliisitkaan tartu ”pelastajiin” ihmissalakuljettajina, jota ne ilmiselvästi ovat.

Galina Manttari

Näiden salakuljettajien laivat olisi pitänyt takavarikoida jo aikaa sitten. Eikö laittomuuksiin käytetyt välineet mene valtiolle. No ehkä taviksilla mutta näillä salakuljettajilla kai on rahaa lahjuksiin, eli välimerenmaiden kulttuuriperimään. Meidän pitää ymmärtää että joko otamme lahjukset normaaliin käytäntöön tai sitten meillä on oikeus vähän suurempaankin profiiliin EU:ssa kuin vain siihen että anteeksi että olemme olemassa. Tiedämme jo miten vihervasemmisto toimii. Hillotolppa se on pienempikin hillotolppa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kyllästynyt

Viranomaisten pitää tehdä nk. port state control ko. alukselle jos asiat eivät ole kunnossa niin laiva ei seilaa.

murre iisakki riepunen

Myrskytuulia, rakeiden kera, pumppujen laakereiden palaminen suotavaa, vastoinkäymiset kasvattaa, ja opettaa, jospa järjen ääni kyytiläisille sanoo, ei hittolainen pysytään oman kodin lämmössö, kamelin potkaa pureskelle, lampaita paimentaen,ah siinä meidän elämä, miettii ähläm.

Irmeli

Eikö paatti osaa kääntyä ja viedä ne sinne mistä tulivatkin ja vähän pidemmälle. Paatissa norkoovat ovat 99% pelkkiä matuäijiä eripuolilta Afrikkaa. Heillä ei ole meille mitään annettavaa. Korkeintaan rikostilastoja koristavat ja maksavat yhteiskunnalle maltaita. Missään hädässa olevia he eivät ole.

Ani

Alaikäisiä, miksi?, orpolapsia?, partalapsia?, pelkkiä miespuolisia? Eikö islam pysty pitämään huolta omistaan tai yleensä mistään?

Seppo-Sisko

Islam ei pysty pitämään huolta omistaan eikä mistään.

Näytöt tältä saralta ovat kiistattomat.

Oikeastaan pitäisi kysyä, että mistä islam ja muslimit pystyisivät huolehtimaan.

Ilkka Forsten

Ensin tulee mieleen se että me osaamme kääntää kellot kesä ja talviaikaan, muslimit kääntävät sen keskiaikaan. On siinä melkoinen kyky huolehtia asioista.

Ilkka Forsten

Ei, ei pysty, siksi ne onkin muslimeita.

Nestori Lundahl

”Kansalaisjärjestö SOS Méditerranée haluaa, että EU-maat ottavat vastaan aluksella olevat siirtolaiset”.
Mitä vielä! Löytäjä saa pitää, joten pitäköön SOS Méditerranée itse saaliinsa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Nestori Lundahl
vesku

Eivät nuo mitään siirtolaisia ole, vaan Laittomasti maanosaamme tunkeutuvia Muriaaneja,, ilman Passeja,,,

John Quiman

Suorittavat rikosta, mutta vaikka se tiedetään, keksivät suvakkihallitukset selityksiä tai ainakin ovat rikoksesta vaiti ja teeskentelevät, että kyse olisi meripelastuksesta.

Juukeli

Laivat veneet takaisin tai upotus

Eka Kettunen

SOS Méditerranée on keskittynyt tukemaan ihmiskauppaa sekä muita sen ympärillä pyöriviä tahoja. Moinen järjestö pitäisi lailla kieltää ja omaisuus takavarikoida välittömästi.

Kata

Erityisesti Libyan ja Tunisian rannikkovartiostot ovat kunnostautuneet poimimalla kohti Eurooppaa matkaavia siirtolaisia Välimeren keskiosassa. Nämä tahot eivät kuitenkaan kuljeta siirtolaisia Eurooppaan vaan vievät heidät takaisin Pohjois-Afrikkaan.
Niinpä..kyllä se Gaddafi oli oikeassa…tällainen on meno kun ei ole kyseinen herra kuria pitämässä siellä minne nämäkin kuuluu,omalle mantereelleen!
Paha poika oli mutta liikenne Välimereltä Eurooppaan oli hiljaista…

pöh

”pelastusalus Ocean Viking” = salakujetusalus.”183 näistä lienee alaikäisiä” = valehtelee olevansa 17-vuotiaita.”Siirtolaiset poimittiin alukselle kuudessa eri operaatiossa.” = Salakuljettajien kanssa sovittiin kuusi eri paikkaa mihin jättävät laittomat eurooppaan tunkeutujat.
Ja sitä satamaa voi etsiä sielä mistä ovat lähteneetkin, afrikan rannikolta.