Eurooppa

Lähes joka toinen saksalainen kokee tulleensa pelotelluksi poliittisella korrektiudella

Kuva Pixabay.

Puolet saksalaisista kokee, että he eivät voi enää poliittisen korrektiuden takia täysin ilmaista mielipiteitään.

Evankelisen Idea-uutistoimiston tutkimusinstituutti Insalla teettämän tutkimuksen mukaan 45% kansalaisista kokee, että he eivät enää voi sanoa kaikkea mitä haluaisivat.

32% vastanneista koki, että heidän sananvapauttaan ei oltu rajoitettu. 14% ei osannut muodostaa kantaansa ja 9% jätti vastaamatta. Miehet kokivat sananvapauttaan rajoitetun useammin (48%), kuin naiset (43%).

Vahvinta tunne sananvapauden rajoittamisesta oli 40-49 -vuotiaiden keskuudessa (49%). Vähiten sananvapauden rajoittamista kokivat 18-29 -vuotiaat (35%). Yli 60-vuotiailla vastaava luku oli 47%. Eroa esiintyi myös uusien ja vanhojen osavaltioiden välillä. Idässä 50% koki tulleensa pelotelluksi poliittisella korrektiudella, lännessä taas 45%.

Puolueiden välillä oli suuria eroja. Kansallismielisen AfD:n kannattajista 81% koki, että he eivät voi enää käyttää vapaasti oikeuttaan ilmaista mielipiteitään. Muiden puolueiden kannattajien vastaavat luvut olivat liberaalipuolue FDP 63%, sosiaalidemokraatit SPD 45% ja kristilliskonservatiivit CDU/CSU 41%. Vähiten tällaisia tuntemuksia esiintyi vasemmistopuolue Linken (31%) ja vihreiden kannattajien osalta (26%).

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa