Muu maailma

Lähes puolet amerikkalaisista kertoo petosväitteiden herättävän kysymyksiä Bidenin voitosta

Joe Biden. Kuva Gage Skidmore / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Yhdysvaltalaisista 43 prosenttia kokee, että vaalivilppisyytökset ovat saaneet heidät kyseenalaistamaan demokraatti Joe Bidenin voiton Yhdysvaltojen presidentinvaalissa.

43 prosenttia yhdysvaltalaisista on joko täysin samaa mieltä tai jossain määrin samaa mieltä siitä, että Joe Bidenin vaalivoitto tulee kyseenalaistaa. Näin kokee 75 prosenttia republikaaneista ja 13 prosenttia demokraateista.

Kun äänestäjiltä kysyttiin, luottavatko he Yhdysvaltojen äänestysjärjestelmään, 39 prosenttia kiisti luottamuksensa.

Saman mielipidemittauksen mukaan 47 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo, että äärivasemmistolainen Antifa on merkittävästi tai jossain määrin syyllinen väkivaltaisuuksiin Capitol-kukkulalla 6. tammikuuta, kun väkijoukot ryntäsivät kongressirakennukseen. Näin ajattelee 29 prosenttia demokraateista ja 68 prosenttia republikaaneista.

Mitä tulee Donald Trumpin virkasyytteeseen asettamiseen, yhdysvaltalaisista 40 prosenttia tukee toimenpidettä ja 38 prosenttia vastustaa. Demokraateista 71 prosenttia antaa täyden tukensa syytteeseen asettamiselle ja republikaaneista 70 prosenttia vastustaa toimenpidettä yhtä voimakkaasti.

Lähde The National Pulse.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit