Eurooppa Kulttuuri

Lähes puolet itävaltalaisista on sitä mieltä, että juutalaisilla on liikaa valtaa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 2.0) / https://www.flickr.com/people/shlevich/

Kolmannes itävaltalaisista on sitä mieltä, että juutalaiset käyttävät hyväkseen holokaustia saadakseen valtaa.

Kolmannes itävaltalaisista on sitä mieltä, että juutalaiset yrittävät käyttää hyväkseen holokaustia, ja 47 prosenttia on sitä mieltä, että juutalaisilla on liikaa valtaa, ilmenee parlamentin tiistaina julkaisemasta kolmannesta antisemitismiä koskevasta raportista. Raportin mukaan antisemitismi on erityisen voimakasta Itävallassa turkkia ja arabiaa puhuvien keskuudessa.

Itävallan kansallisneuvoston puheenjohtaja Wolfgang Sobotka, 67, esitteli raportin parlamentille. Sen on laatinut empiirisen yhteiskuntatutkimuksen instituutti, joka keräsi tietoja antisemitistisistä asenteista maassa 2 000 vastaajalta.

Tutkimuksen mukaan yli kolmannes itävaltalaisista on sitä mieltä, että juutalaiset yrittävät käyttää hyväkseen sitä, että he olivat natsismin aikaisia uhreja ja ainakin neljännes alle 25-vuotiaista uskoo niin myös. Turkkia ja arabiaa puhuvien keskuudessa yli puolet oli väitteen kanssa ”täysin” tai ”melko todennäköisesti” samaa mieltä.

”Yli kolmannes itävaltalaisista on myös sitä mieltä, että juutalaiset hallitsevat kansainvälistä yritysmaailmaa”, Sobotka huomautti. ”Se ei ole poliittisten marginaaliryhmien ilmiö, vaan se tulee yhteiskunnan keskeltä”, hän totesi. ”Äärilaidoilla antisemitismi tulee näkyviin. Oikealla puolella olemme nähneet ääriryhmiä vuosien ja vuosikymmenten ajan. Emme ole pitkään aikaan kiinnittäneet huomiota vasemmiston ääriryhmiin, ja nyt näemme sen hyvin selvästi israelinvastaisuutena ja antisionismina.”

Sobotka sanoi, että kolmas antisemitismin muoto juontaa juurensa ”niistä ihmisistä, jotka ovat tulleet meille maahanmuuton vuoksi, koska he tulevat maista, joissa antisemitismi tai juutalaisvastaiset asenteet ovat osa eräänlaista valtiosääntöä”.

Vuosi sitten Sobokta sanoi Jerusalem Postille, että Itävallan on otettava mallia siitä, miten Saksa on oppinut holokaustista ja miten se torjuu antisemitismiä. ”Meillä on paljon opittavaa saksalaisilta, kun on kyse historiamme tunnustamisesta ja toimintaan ryhtymisestä”, hän sanoi. Sobotka on Itävallan kansanpuolueen jäsen. Ennen poliittista uraansa hän toimi opettajana ja kapellimestarina.

Itävallan juutalaisjohtaja ei ole yllättynyt

Itävallan juutalaisyhteisön puheenjohtaja Oskar Deutsch sanoi, että ”tulokset ovat hätkähdyttäviä, mutta eivät yllättäviä. Käsillä oleva tutkimus on tärkeä osa antisemitismin näkyväksi tekemistä.” Deutsch lisäsi, että ”se, että kolmasosa itävaltalaisista ajattelee, että juutalaiset yrittävät käyttää hyväkseen natsiaikakautta, on suorastaan pilkantekoa. Ennen kaikkea se osoittaa, että tarvitaan entistä enemmän tehokkaampaa valistusta – valistusta shoasta ja valistusta itse juutalaisuudesta.”

Hän lisäsi, että ”uhat eivät tule yksinomaan äärioikeistolaisilta ja islamisteilta. Antisemitismiä esiintyy myös valtavirtayhteiskunnassa, kuten tiedot selvästi osoittavat… Turkin- ja arabiankielisten itävaltalaisten suurempi alttius juutalaisvihalle tekee jälleen kerran selväksi, ettei politiikka eikä kansalaisyhteiskunta saa sulkea silmiään tältä ilmiöltä.”

Lähde: Jerusalem Post

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Ainahan se on kaikki Israelin arvostelukin leimattu heti antisemitismiksi, ja sillä sitten hiljennetty arvostelu.
Sama tietysti otettu käyttöön kaikissa ”vähemmistöissä”
Kaikkien asioiden arvostelu tai kritiikki on sitä fobiaa ja tätä fobiaa.
Leimasanat joilla sitten ihmiset hiljennetään.
RKP:n mielestä esimerkiksi persut ei kunnioita ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, koska eivät innolla ole toivottamassa kaikkia halukkaita ns. kolmansista maista Suomeen.
Eihän sillä tietysti oikeasti ole mitään tekemistä minkään ihmisarvon ja oikeuksien kanssa.
Suomen eduskunnan pitäisi ajaa vain suomalaisten etua, eikä vaikkapa nigerialaisten etua.

Ilkka

RKP:n Anna Maja Henriksson teki itsestään pellen takavuosina, kun hän julisti syvällä rintaäänellä miten tulee suvaita erilaisuutta. Hänenkin naapurissaan asuu AMERIKKALAINEN diplomaatti, eikä ole koskaan ollut mitään valittamista. Jotenkin olen taipuvainen uskomaan ettei ole ollut, mutta jos sama asiaa tiedustellaan varissuon lähettyviltä jossa on somalialaisia ” diplomaatteja ” niin että päät kolisee yhteen, voi tulos olla erilainen. Vantaan ja Espoon diplomaatithan ovat kunnostautuneet tämän tästä mutta onneksi meillä ei ole katujengejä, niitä on vaan ruotsissa ja sielläkin täysin harmitttomana sillä valkoisten rakenteellinen rasismi on kuormittanut yhteisön sietokykyä, joka purkautuu lievinä oireina. Nuorison näköalattomuus, sekä harrastusten puute pakottaa ampumaan,puukottamaan ja ryöstelemään, ja sivussa vähän heittelemään pommeja. Tämän välttääksemme meidän tulee siis kasvattaa näköalattomien määrää, mutta ei tietenkään Ahvenanmaalle, sillä pittoreski parempi väki ei halua häiriötilaa omaan naapuriinsa.

John Quiman

Niin, kyllä Israel pyrkii edelleen rahastamaan 80 vuotta vanhalla jutulla, jonka nimissä on kerätty melkoisia omaisuuksia. Yksi syy on Israelin ahneus, mikä on valtioille tavanomaista. Toinen syy on, että Saksa itsesyytöksissään on suotunut loputtomaan lypsyyn. Olisi jo aika lopettaa saksalaisten rankaiseminen. Harva nykysaksalainen oli edes syntynyt niihin aikoihin. Jos katsotaan, että j-laisia kaltoin kohdelleet olisivat jotain velkaa j-laisille, ei niitä velallisia enää ole, eivätkä velat periydy. Jos lähdetään siitä, että esi-isien teoista olisi nykyihmisillä velkaa, voisi Suomi alkaa rahastaa Ruotsia ja Venäjää mielin määrin. Ei se rahastusoikeus voi koskea vain j-laisia.

Ilkka

Japanin pääministeri vastasi hyvin kiinalaisten vaatimuksiin saada korvauksia sota-ajalta. Hän sanoi jotakuinkin näin. Me emme ole velkaa siitä mitä aiemmat sukupolvet ovat tehneet. Ja niin jäi ” korvaukset ” saamatta. Mikään maailmanlaajuinen laki ei velvoita uusia sukupolvia olemaan maksajana edellisten sukupolvien teoista. Jos näin olisi, täällä maksaisi kaikki johonkin suuntaan milloin mistäkin.

Viimeksi muokattu 5 kuukautta sitten by Ilkka
Marko Kyllönen

USA:ssa Bidenin hallitus on puhunut ja vaatinut että korvauksia orjien jälkeläisille ja muille syrjityille vähemmistöille koko yhteiskunnan rintamalla.
Se johti esimerkiksi tapaukseen josta oli video juuri nypost lehdessä.
Musta nainen oli kerännyt ruokakaupasta tuhannen dollarin ostokset, eikä suostunut niitä maksamaan vaan vaati korvauksena monen sukupolven syrjinnästä.
Agressiivisesti kävi kaupan henkilökuntaa kohti ja lopulta henkilökunnan tiloihin, jossa sitten kaupan vartija puolustautui tyrmäämällä naisen yhdellä iskulla.
Ei ole vaikea arvata kumpi saa isomman tuomion nyky USA:ssa.

Kansalaisen verkkokauppa