Eurooppa Maahanmuutto

Lähes puolet Ranskaan muuttaneista muslimeista haluaa sharia-lain osaksi Ranskan lakijärjestelmää

Kuva Shutterstock.

Monikulttuuri-ideologian mukainen lähtömaiden tapakulttuurien ja uskontojen harjoittaminen vaikeuttaa maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä integroitumista ranskalaiseen yhteiskuntaan. Näin voi päätellä tutkimustuloksista, joiden mukaan lähes puolet Ranskaan muuttaneista muslimeista haluaa maan kulttuurille vieraan islamilaisen sharia-lain Ranskaan.

i24 News kertoo ranskalaisen IFOP-yhtiön tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Ranskassa syntyneistä muslimeista 18 prosenttia haluaa sharia-lain. Luku on paljon suurempi ulkomailla syntyneiden ja Ranskassa asuvien muslimien osalta: heistä jopa 46 prosenttia kannattaa islamilaisen sharia-lain tuomista osaksi Ranskan lakeja.

– Käsitys sharian ylivallasta saapuu tulokkaiden mukana maista, joissa islamin vaikutus on hyvin suuri, IFOP-yhtiön toimialajohtaja Jerome Fourquet sanoo.

Heikosta integroitumisesta ranskalaiseen yhteiskuntaan kertoo niiden muslimien suuri määrä, jotka haluavat noudattaa omien tai vanhempiensa lähtömaiden kulttuureja. Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia muslimeista uskoo, että islam ja sen harjoittaminen tulee ottaa osaksi Ranskan tapakulttuuria.

Ranskan kansalliskokouksen jäsen Éric Ciotti kommentoi Twitterissä tutkimusta ja kehotti palaamaan assimilaatioon – vähemmistöjen sulauttamiseen enemmistökulttuuriin.

– Kasvavan ja tasavaltaa uhkaavan islamistisen kommunitarismin edessä maahanmuutto on lopetettava ja assimilaatio otettava uudelleen kotouttamispolitiikkamme ytimeksi, Ciotti twiittasi.

Korjattu sharia-sanan kirjoitusasu oikeaksi 29.9 klo 22:21

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit