Kotimaa Rikos

Lähestymiskiellossa ollut mies raiskasi, pahoinpiteli ja uhkaili – kolme vuotta ehdotonta vankeutta

Samir Francis Awdishou Oulun käräjäoikeudessa.

Oulun käräjäoikeus on tänään tuominnut 40-vuotiaan miehen Oulussa tapahtuneista viidestä rikoksesta yhteensä kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Rikokset Samir Francis Awdishou on tehnyt vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Raiskauksessa Awdishou pakotti kolmella eri kerralla naisen sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja uhkaamalla väkivallalla. Mies myös käytti hyväkseen naisen pelkotilaa tai muuta avutonta tilaa, jolloin uhri oli kykenemätön puolustamaan itseään.

Mies oli tekojen aikana kuristanut naista kurkusta, pitänyt hiuksista kiinni, painanut asianomistajan kasvoja sänkyä vasten ja pitänyt kättään tämän suun edessä. Teon aikana Awdishou oli myös uhannut tappaa naisen pitäen puukkoa uhkaavasti esillä. Uhri oli pelännyt henkensä olevan vakavassa ja välittömässä vaarassa, ja tätä mies oli käyttänyt hyväkseen.

Pahoinpitelyssä Awdishou repi uhriaan hiuksista ja löi tätä nyrkillä pään alueelle useita kertoja. Pahoinpitelystä naiselle aiheutui kipua, hiusten irtoamista, päälaelle 2 senttimetrin mittainen haava sekä mustelmat silmäkulmaan ja olkavarteen.

Kahdessa laittomassa uhkauksessa Awdishou jätti puhelinvastaajaan ääniviestejä, joissa hän oli uhannut ampua naisen, tehdä hänelle seksuaalista väkivaltaa ja aukaista tämän kurkun.

Lähestymiskiellon rikkomisessa Awdishou vastoin käräjäoikeuden määräämää lähestymiskieltoa kävi naisen tilapäisen asuinpaikan pihassa.

Samir Francis Awdishou oikealla.

Oikeudenkäynnissä Awdishou kiisti syyllistyneensä raiskaukseen. Hänen mukaansa nainen ei puhunut totta. Mies myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja lähestymiskiellon rikkomiseen. Hän myönsi myös jättäneensä puhelinvastaajaan ääniviestejä, mutta kiisti uhkailun selittäen käytöstään sillä, että hän oli ollut hermostunut eikä ollut tarkoittanut mitä oli sanonut.

Asiassa kuultiin asianomistajan olevan naisen ja syytetyn lisäksi neljää todistajaa. Pääkäsittelyssä kuunneltiin myös ääniviestit, jotka Awdishou oli jättänyt puhelinvastaajaan. Käräjäoikeus päätyi pitämään asianomistajan kertomusta luotettavana, koska todistajien kertomukset sekä ääniviestit tukivat sitä.

Oulun käräjäoikeus langetti vuonna 1980 syntyneelle Samir Francis Awdishoulle kolmen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen raiskauksesta, pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta kolmen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Ratkaisussa on otettu huomioon miehen aiemmat tuomiot.

Mies velvoitettiin maksamaan asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa sekä kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 500 euroa.

Asianomistajan oikeudenkäyntikulut 2250 euroa Awdishou joutuu korvaamaan valtiolle. Awdishoun oikeudenkäyntikulut 2387 euroa maksaa valtio, sillä mies on saanut oikeusapua ilman takaisinmaksuvelvoitetta.

Oikeuden puheenjohtaja ja kaksi lautamiestä antoivat tuomion yksimielisesti. Käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin ja määräsi oikeudenkäyntiasiakirjat salaisiksi 60 vuoden ajaksi.

Lähteet Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma.

  • 552
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset