Kotimaa Rikos

Lähi-itäläiselle vankeustuomio raiskauksesta Oulussa

Tuomittu. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan Lähi-idästä lähtöisin olevan miehen Oulussa kevättalvella 2017 tapahtuneesta raiskauksesta 1 vuoden 8 kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kysymys tapauksessa oli siitä, että mies oli yksityisasunnossa sukupuoliyhteydessä asianomistajana olleen naisen kanssa käyttäen hyväkseen sitä, että asianomistaja oli ”nukkumisen tai muun tiedottomuuden aiheuttaman avuttoman tilan” takia kyvytön puolustamaan itseään.

Oikeudessa lähi-itäläinen kiisti teon. Varsinaista sukupuoliyhteyttä ei ollut tapahtunut, vaikka osapuolten välillä olikin ollut molemmin puolin vapaaehtoista muunlaista seksuaalista kanssakäymistä. Asianomistajan kertomus ei miehen mukaan pitänyt paikkaansa.

Arvioituaan asianosaisten kertomuksia, vastaanotettua suullista sekä asiakirjanäyttöä, Oulun käräjäoikeus piti asianomistajan kertomusta luotettavana.

Tuomittu velvoitettiin maksamaan asianomistajalle korvauksena kärsimyksestä 3000 euroa ja mielenterveyden häiriöistä 4000 euroa.

Asia ratkaistiin puheenjohtajan ja kahden lautamiehen kokoonpanossa, ja tuomio oli yksimielinen.

Asianomistajan oikeudenkäyntikulut 2728 euroa tuomittu joutuu korvaamaan valtiolle. Tuomitun oikeudenkäyntikulut 2328 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi.

Asianomistajan suojelemiseksi käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin ja määräsi tuomion salassapidettäväksi lukuun ottamatta tuomiolauselmaa ja lainkohtia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa