Eurooppa Maahanmuutto

Lähiöiden vieraantuneet ranskalaiset äänestävät Le Peniä palauttamaan järjestystä

Kartta Pariisin 2005 mellakoista. Kuva: Wikimedia Commons

Moni lähiöissä asuva ranskalainen äänestää massamaahanmuutoa vastustavaa Marine Le Peniä, toivoen hänen palauttavan järjestyksen alueille, joita vaivaa maahanmuuttajajengien rikollisuus ja väkivalta.

Kantaväestö katsoo valtion suosivan maahanmuuttajia

Mitä enemmän maahanmuuttajia saapuu suurten kaupunkien lähiöihin, Kansallisen rintaman ja Le Penin kannatus jatkaa kasvuaan rikollisuuden kasvusta huolestuneiden ranskalaisasukkaiden keskuudessa. Le Monden mukaan esikaupungit (banlieues) muuttuvat nopeasti massamaahanmuuton seurauksena, mikä saa monet asukkaat tuntemaan itsensä vieraiksi kotilähiöissään.

Eräs näistä asukkaista on Pariisin ulkopuolella Seine-et-Marnessa asuva 88-vuotias Micheline. Hän kuvaili naapurustoaan, jossa häntä vastapäätä oli neljä arabiakotitaloutta, oikealla puolellaan kadun lopussa toiset neljä ja vasemmalla puolella musta perhe. Hän lisäsi, että hänen alueellaan asuu alle kymmenkunta ranskalaista, lähinnä eläkeläisiä kuten hän itse.

69-vuotias eläkeläinen Alain Gredelue ihmettelee miten hänen seudullaan niin moni maahanmuuttajaperhe ajaa hintavilla autoilla. ”Minulla on Clio ja mutta heillä ovat mersuja ja kaupunkimaastureita”, hän sanoi. ”Tämä todella suututtaa minua.” Hän kertoi vaatimattomien tulojensa riittävän velkojen maksuun, mutta ei juuri muuhun.

Eläkeläiset eivät ole ainoita, jotka kokevat hallituksen unohtaneet heidät maahanmuuttajia suosimalla. Montfermeil’essä, Seine-Saint-Denisissä asuva 25-vuotias kaupungin virkamies Bastien ja hänen kihlattunsa Jessica joutuvat elinkustannuksien vuoksi jakamaan talon viiden muun parin kanssa.

”Valtio auttaa aina samoja ryhmiä: maahanmuuttajia ja siirtolaisia. Se pumppaa miljoonia heidän alueidensa kunnostamiseen, mutta me emme saa koskaan mitään”, kertoi Bastien.

”Maksamme 700 euroa vuokraa 30 neliön asunnosta”, hän sanoi. ”Ansaitsemme hieman liikaa saadaksemme avustusta, mutta ei riittävästi tyydyttävään elämään.”

Esikaupungit kasvualusta terrorismille

Esikaupungeissa on ollut myös mellakoita ja väkivaltaisuuksia. Helmikuussa poliisia vastaan hyökättiin sen jälkeen, kun poliisia syytettiin kovista otteista tapauksessa, johon liittyi Theo-niminen nuori mies. Tuolloin Le Pen kommentoi tapausta sanomalla, että Ranskan hallitus oli ”halvaantunut” tilanteen käsittelyssä ja hän lupasi palauttaa järjestyksen.

Jotkut ovat esittäneet vielä vakavampia väitteitä esikaupunkialueista sanoen niiden lisäävän radikaali-islamistien määrää. Eteläisen Pariisin parlamentaarikko Malek Boutih totesi vuonna 2015, että lähiöt eivät ”enää tuota mellakoitsijoita, vaan terroristeja”.

Arvio osoittautui todeksi, sillä yksi Bataclaniin hyökänneistä terroristeista varttui Pariisin Courcouronnesin esikaupungissa.

Chris Tomlinson / Breitbart 2.5.2017

  • 275
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset