Kotimaa Talous

Lähtikö Suomen vienti taas laskuun? – vientiasiakirjoissa viiden prosentin lasku

Kuvituskuva. Kuva KarhuCoppola / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Kauppakamarien uunituoreiden vientiasiakirjatilastojen mukaan EU:n ulkopuolelle suuntautuvassa viennissä tarvittavien alkuperätodistusten kysyntä laski heinäkuussa jopa 5 prosenttia.

Tullin virallisten tilastojen mukaan vielä kesäkuussa 2021 tavaraviennin arvo kasvoi peräti 23,8 prosenttia.

– Kysynnän notkahdus vientiasiakirjoissa on kieltämättä yllätys, vaikka pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei ole syytä tehdä vain kolmansien maiden, kuten Kiinan ja Venäjän kaupassa välttämättömien alkuperätodistusten kysynnän perusteella, sanoo Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Vuoren mukaan Suomen vienti on ollut koko alkuvuoden tähän hyvässä kasvussa koronapandemian helpottaessa maailmalla. Kysyntä on piristynyt Suomen päävientimaissa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa, vaikka pandemian kanssa kohdataan yhä uusia yllätyksiä eri puolilla maailmaa.

Lähde Keskuskauppakamarin tiedote.

Tilaa
Ilmoita
guest
12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaino-Vieno Huttunen

Romanian romaneja ainakin näkyy taas olevan sen verran liikkeellä, että ainakin kuparin, perintökorujen ja rahan vienti kääntyy kyllä kohta nousuun.

John Quiman

Juu. Vientiin voi mennä vaikka jonkin kirkon koko kuparikatto.

Kukkonen

Raketoivaa nousua on budjetoitu, eli tälläiset uutiset on varmaan muiden kuin Pasilan trollitehtaan tuotoksia. Raketoiva kasvu kuittaa kaikki velat, joten kasvua on tulossa. Uskokaa niin, USKOKAA peeerkele!!!

Konkurssi

Aivan, yhtä uskottavaa kuin SDP vappusatanen ja 75%-työllisyystavoitteet. Eivät käsitä että, jos tuhotaan turveala, saadaan tehtaat kiinni Suomessa, niin ei, se ei nosta työllisyyttä. Taikka sitten vihreä siirtymä, joka hävittää kanssa työpaikkoja. Vihreät kanssa koettavat tuhota metsäkoneyritykset, avohakkuu kiellollaan. Myös dieselin hinnan nostaminen aiheuttaa yrityksille ison laskun, sitäkään eivät ymmärrä ja nostaa kaiken muunkin hintaa ylös.

Kukkonen

Lisää veroja ja laajennetaan veropohjaa! Vielä riittää sosialisoitavaa: Palkkatulosta on otettavaa vielä 50% ja omaisuutta on vielä ihmisillä. Useampi vuosi voidaan mennä lisäämällä maksuja & veroja ja sosialisoimalla yksityinen omaisuus. Julkisen puolen läskiä ja jättietuja ei tarvitse leikata ja 600 000 oikeasti työtöntä kotona lorvijaa voi jatkaa kahvittelua ja kessun polttelua.
Loput valtion ja kuntien omaisuus voidaan myydä ja taas saadaan muutama vuosi entiseen malliin lisää. Kun kaikki on sosialisoitu kansalaiset myydään orjiksi ulkomaille ja valtaeliitti voi edeleen jatkaa sikailuaan muutaman vuoden.

John Quiman

Kunhan niitä tukirahoja syydetään pitkin poikin, lämmittää se hetken ja kohta sen jälkeen ollaan taas samassa jamassa. Jos ei talous nouse ilman tukirahoja, ei nouse niilläkään. Kun se lämmittää, hihkuu hallitus, miten nyt nousee talous heidän ansiostaan. Kun se laantuu, on hallitus hiljaa tai syyttelee mitä vaan paitsi omia toimiaan.

Ei yllätä

Mikä ihme se on, sen aiheuttaja on Sanna Marin hallitus, joka ajaa vihreää siirtymää.

Kukkonen

Vihreä siirtymä näkyy jo kaupunkikeskustoissa. Kaupat siirtyy pois ja lopettaa, niin eipä tule päästöjä. Vanhemmat yrittäjät digiloikkaavat eläkkeelle heti kun on vaan mahdollista.

pää määrää

Nainen valtaa jokaisen puolueen johtavan aseman ja syntyy vielä naisvaltaisempi valtio. Feministic Life Matter!

Tuumailija

Eurooppa on suomelle aika marginaalinen vientikohde. Jos toimittaisiin kuten itsenäinen ja itsemääräämisoikeuden omaava valtio, näytettäisiin keskisormea usalle, eu:lle ja alettaisiin uudelleen käymään kauppaa venäjän kanssa kuten aiemmin. Isot tulot valtiolle tuli kuitenkin suorasta kaupasta ja läpikulkuliikenteestä, jotka nyt ovat siirtyneet muiden käsiin.

Suomen tollot ovat ainoita jotka kumartavat amerikan mahtikäskyä olla käymättä kauppaa venäjän kanssa, muut kyllä tuovat ja vievät sinne tavaraa sielunsa kyllyydestä. Venäjä on 3:ksi suurin öljynviejä usaan.

Eka Kettunen

Mikäli vienti vetäisi kuin sanotaan, niin sen pitäisi kohentaa valtiontaloutta, mutta veroja vaan kiristetään jatkuvasti.

OTU

Niin ja otetaan täysin huolettomasti lisävelkaa. Punakaartin taloudenpitoa.