Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Laiton maahanmuutto: Bidenin aikana saapuu enemmän siirtolaisia kuin Obaman ja Trumpin aikana yhteensä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, 2020. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0 DEED / Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America.

Jopa Elon Musk pitää nykyistä massamaahanmuuttoa Yhdysvaltoihin ” mielettömänä”. Bidenin johdolla Yhdysvaltoihin on tulossa enemmän laittomia maahanmuuttajia kuin Obaman ja Trumpin aikana yhteensä kahdeksan viime vuoden aikana. Republikaanit näkevät tämän demokraattien yrityksenä turvata tuleva poliittinen enemmistö.

Yhdysvallat kokee tällä hetkellä Meksikon vastaisen rajan ylittävän muuttoaallon, jollaista ei ole nähty pitkään aikaan. Jos massiivinen maahanmuutto jatkuu presidentti Bidenin neljäntenä virkavuotena, Yhdysvaltoihin muuttaa yhteensä yli 12 miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa. Vertailun vuoksi: Obaman (noin 5 miljoonaa) ja Trumpin (vajaat 4,8 miljoonaa) aikana luku oli alle puolet tästä. Tilannetta, jota esimerkiksi Elon Musk kuvailee ”mielettömäksi”.

Yhdysvallat on muuttumassa yhä enemmän latinalaisamerikkalaiseksi jatkuvan laittoman maahanmuuton seurauksena (jota tapahtuu laillisen maahanmuuton lisäksi). Republikaanit pelkäävät, että demokraatit haluavat tuoda tulevan äänestäjäkuntansa niin sanotusti ”takaoven kautta”. Koska nämä ihmiset – viimeistään silloin, kun heidät ”laillistetaan” ja he saavat ennemmin tai myöhemmin myös Yhdysvaltojen kansalaisuuden – äänestävät todennäköisesti myös pääasiassa demokraatteja.

Yhdysvalloissa poliittinen vasemmisto yrittää toimia samalla tavalla kuin Euroopassa. Sielläkin sosialistit ja vihreät keskittyvät massamaahanmuuttoon varmistaakseen mahdollisimman laajan ja kiitollisen äänestäjäkunnan. Strategia on kyseenalainen – ainakin Euroopassa – varsinkin kun maahanmuuttajien arvot eivät välttämättä vastaa vasemmiston arvoja.

Yhdysvaltojen tapauksessa rajan yli marssivat kuitenkin pääasiassa latinot, mikä tarkoittaa, että demokraattien strategia saattaa hyvinkin toimia vuosikymmenien ajan. Varsinkin, jos mahdollisimman moni näistä maahanmuuttajista muuttaa ennemmin tai myöhemmin niin sanottuihin vaa’ankieliosavaltioihin ja varmistaa demokraattiselle puolueelle siellä uudet enemmistöt.

Lähde: Report24

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Latinot ovat tosin pitkälti konservatiivisia ja katolisia uskoltaan. Demokraattien lgbt-etc. ideologia on heidän mielestään sairasta, joten äänet saattavat mennä republikaaneille.