Eurooppa Maahanmuutto

Laittomasti maahantulevat leikkaavat reikiä Makedonian ja Kreikan väliseen raja-aitaan

kuvituskuva

kuvituskuva
kuvituskuva

Makedonia on sulkenut rajansa jo kolmeksi päiväksi, pakottaen maahantulijat keksimään yhä uudempia ja laittomampia reittejä päästäkseen Eurooppaan. Jopa 14000 maahantulijaa on leiriytynyt rajalle odottamaan pääsyä eteenpäin.


Maahanmuuttajat jatkavat päättäväisenä matkaansa kohti Eurooppaa, esteistä huolimatta. MailOnline kertoo heidän leikkaavan reikiä Kreikan ja Makedonian väliselle raja-aidalle, josta he kulkevat salassa läpi syvemmälle Eurooppaan. Tuntemattomana pysyvä rajavartija kertoo maahantulijoiden jatkuvasti löytävän uusia keinoja kulkea raja-aidan läpi. Jäädessään kiinni, heidät palautetaan takaisin Kreikkaan.

Makedonia on sulkenut rajansa jo kolmeksi päiväksi kokonaan, pakottaen maahantulijoiden keksimään yhä uusia ja laittomia reittejä päästäkseen Eurooppaan. Jopa 14000 maahantulijaa on leiriytynyt rajalle odottamaan pääsyä eteenpäin.

Maahanpyrkijät leikkivät poliisin kanssa kissa ja hiiri -leikkiä, ja valitettavasti suurin osa pyrkijöistä on väkivaltaisia yksinäisiä miehiä joille ei tulla myöntämään turvapaikkaa, koska he eivät ole oikeita pakolaisia, MailOnline kertoo.

Makedonia, joka on julistanut hätätilan maahan, on siirtänyt useita panssaroituja ajoneuvoja sarjatuliasein rajalle, mutta tällä ei ole ollut juurikaan vaikutusta tilanteeseen. Raportoidaan, että rajavartijat ovat usein käyttäneet sähkölamauttimia pitääkseen laittoman maahantunkeutumisen hallinnassa.

Leirin olot eivät ole kovin kummoiset, vettä on satanut ja leiri on muuttunut mutaiseksi lammikoksi. Teltat ovat kastuneet ja leiriläisten omaisuus on pääosin märkää ja tuhoutunutta. Pakolaisavustajat ja vanhemmat ovat koittaneet suojella lapsia rankkasateelta ja kylmyydeltä, siirtämällä heitä suojaan huonolta keliltä.

Kymmeniä lapsia on joutunut sairaalaan tulehdusten takia ja vapaaehtoiset lääkärit taistelevat pitääkseen epidemian loitolla.

Raja on ollut kiinni kolme vuorokautta, eikä ole mitään takeita että Balkanin reitti avattaisiin uudelleen. Noin 42000 henkilöä on jumissa ympäri Kreikka, joista noin 13000 on raja-alueella leiriolosuhteissa.

Asiasta uutisoi Daily Mail

Toimitus
11.3.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
kilttimies

Tämä ”pakolaiskriisi” ratkeaa tarkalla ja tehokkaalla rajavalvonnalla. Aidasta läpitulleet takaisin aidan taakse vähän nujuuttaen, muuta apua väki ei tarvitse. Muutamassa päivässä mutakentällä sammuu enin into euvostoliittoon matkaajilta, muutamassa viikossa leirissä vallitsee levollinen hiljaisuus ja kaikki on hyvin.
Elämä on julmaa ja ratsuväki raakaa.