Eurooppa Maahanmuutto

Laittomasti maassa oleskelevaa etiopialaista ei karkotettu – oikeutettu sosiaalipalveluihin

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Kirkon myöntämän turvapaikan suojissa olevat ovat oikeutettuja sosiaalipalveluihin vaikka olisivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen Saksan valtiolta.

Hessenin sosiaalioikeus määräsi viime maanantaina Frankfurtin kaupungin myöntämään aiemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle turvapaikanhakijalle pääsyn sosiaalipalveluihin.

Oikeudessa käsiteltiin vuonna 2015 suuren siirtolaisvyöryn mukana Eurooppaan saapuneen etiopialaisen tapausta. Etiopialainen oli hakenut Saksaksta turvapaikkaa, mutta hakemusta ei ollut hyväksytty. Seuraavaksi etiopialainen piti karkottaa Italiaan, mutta karkotusta ei pantu toimeen. Mies haki Frankfurtin kirkolta turvapaikkaa ja saikin sen.

Kirkko ilmoitti maahanmuuttovirastolle miehen olinpaikan, ja vuoden 2017 alussa mies sai oleskeluluvan ja oikeuden valtion tukiin. Kaikki Saksassa 18 kuukautta keskeytyksettä asuneet ovat oikeutettuja sosiaalipalveluihin.

Etiopialainen haki Frankfurtin kaupungilta sosiaaliavustuksia, mutta kaupunki teki kielteisen päätöksen. Kaupunki piti kirkon turvapaikkaa väärinkäytöksenä. Osavaltion sosiaalioikeus kuitenkin määräsi Frankfurtin myöntämään miehelle väliaikaista sosiaalitukea kunnes miehen tekemä valitus olisi käsitelty.

Oikeuden mukaan kirkko ei syyllisty väärinkäytöksiin, sillä miehen olinpaikka on ilmoitettu viranomaisille eikä karkotusta ole estetty kirkon toimesta. Liittovaltio ja hallintoviranomaiset myös tunnustavat kirkon turvapaikan eikä sitä pidä rinnastaa laittomaan maassaoloon.

Lisäksi oikeus toteaa, että jos karkotettavaa henkilöä ei poisteta maasta, syy ei ole kyseisen henkilön. Siksi olisi ristiriitaista suvaita henkilön maassa oleskelua ja samaan aikaan syyttää tätä väärinkäytöksistä.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa