Muu maailma

Laittomat siirtolaiset haastavat Donald Trumpin tämän rajapolitiikan vuoksi oikeuteen, vaikka eivät ole edes maassa

Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0, Gage Skidmore
Yhdysvaltoja kohti matkaavan laittomien siirtolaisten karavaanin kymmenkunta jäsentä on haastanut Yhdysvaltojen presidentin oikeuteen tämän rajapolitiikan vuoksi. Laittomat siirtolaiset ovat jättäneet kanteen, vaikka he eivät ole vielä edes maassa.

Kymmenkunta Yhdysvaltoihin siirtolaiskaravaanissa pyrkivää laitonta siirtolaista on haastanut Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin oikeuteen perustuslain vastaisesta rajapolitiikasta, kertoo Washington Examiner.

Yhdysvaltojen Columbiassa rekisteröity kanne väittää Trumpin asenteen olevan ”shokeeraavalla tavalla perustuslain vastainen”.

– Presidentti Trump jatkaa lain ja perustuslaillisten oikeuksien rikkomista estämällä keskiamerikkalaisia hakemasta lainmukaisesti turvapaikkaa Yhdysvalloista, eikä se tosiasia, että mukana on lapsia, merkitse mitään presidentti Trumpille, sanotaan kanteessa.

Laittomien siirtolaisten jättämän kanteen mukaan Trump rikkoo perustuslain 5. lisäystä (5. Amendment), joka sisältää oikeudenmukaisen menettelyn lausekkeen, jonka kanteen jättäneet laittomat siirtolaiset sanovat koskevan kaikkia Yhdysvalloissa, mukaan lukien turvapaikanhakijoita, kun he saapuvat maahan.

Kanteessa vaaditaan myös välitöntä tuomion antamista ja julistusta, että Trumpin rajapolitiikka on perustuslain vastaista.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin mielestä tuhansien eteläamerikkalaisten marssi Meksikon läpi kohti USA:ta on ”hyökkäys maata kohtaan”. Trump onkin määrännyt 5 000 sotilasta auttamaan rajavalvonnassa maata uhkaavan laittomien siirtolaisten karavaanin vuoksi.

Yhdysvaltoja kohti matkaavassa karavaanissa arvioidaan olevan 4 000 – 10 000 laitonta siirtolaista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit