Eurooppa Rikos

Laittomat siirtolaiset hajottivat taas kirkon Lesbos-saarella

Kuva Pixabay

Ortodoksikirkkoa kohtasi taas tuho laittomien siirtolaisten kansoittamalla Lesbos-saarella Kreikassa.

Kreikkalaisten ortodoksikirkkojen tuhoaminen ei osoita päättymisen merkkejä laittomien siirtolaisten kansoittamalla Lesbos-saarella Kreikassa.

Tällä kertaa laittomat siirtolaiset hajottivat Morian kylän lähellä sijaitsevan Saint Catherine -kirkon irtaimistoa ja sisustaa.

Huhtikuussa laittomat siirtolaiset tuhosivat Morian siirtolaisleirin läheisyydessä sijaitsevan Saint Raphael -kirkon.

Maaliskuussa eräs Lesbos-saarella sijaitseva ortodoksikirkko hajotettiin.

Kirkkojen tuho järkyttää uskonnollisia kreikkalaisia syvästi ja herättää kysymyksiä, tulevatko vieraista kulttuureista saapuneet siirtolaiset koskaan integroitumaan eurooppalaisiin yhteisöihin ja niiden normeihin – ja ovatko he edes halukkaita siihen.

Jatkuvat hyökkäykset ja siirtolaisten aikaansaamat levottomuudet luovat Kreikan saarilla asuviin yhteisöihin syvän turhautumisen ja turvattomuuden tunteen. He kokevat, että aiemmin rikoksista vapailla saarilla ei ole enää turvallista asua.

Kymmenien tuhansien laittomien siirtolaisten saapuminen saarille on aiheuttanut myös ekologisen kriisin. Siirtolaiset ovat muun muassa tuhonneet oliivipuutarhoja sekä roskittaneet puroja ja aiheuttaneet monenlaista tuhoa, joista paikalliset asukkaat nyt vaativat korvauksia.

Lähde Greek City Times (1, 2), Kansalainen

  • 2.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset