Muu maailma

Laittomat siirtolaiset hyökkäsivät Ceutassa poliisien kimppuun omatekoisten liekinheittimien kanssa

Kuvituskuva. Kuva Bala Sivakumar / Flickr / CC BY 2.0

Jopa 600 laitonta siirtolaista kiipesi Ceutan raja-aidan yli ja hyökkäsi poliisin kimppuun omatekoisten liekinheittimien ja sammuttamattoman kalkin kanssa. Näin raakaa toimintaa ei ole vielä Ceutassa siirtolaisilta nähty.

Sadat laittomat siirtolaiset tunkeutuivat väkivaltaisesti Espanjalle kuuluvaan, Pohjois-Afrikassa sijaitsevaan Ceutaan. Jopa 600 laitonta siirtolaista onnistui tulemaan varhain aamulla 6 metriä korkean kaksinkertaisen raja-aidan yli, kertoo Welt.

Laittomat siirtolaiset hyökkäsivät viranomaisten kimppuun muun muassa omatekoisia liekinheittimiä käyttäen ja heillä oli aseenaan myös sammuttamatonta kalkkia, joka iholle joutuessaan aiheuttaa vaarallisia palovammoja.

Kyse oli viime vuosien suurimmasta rynnäköstä Ceutassa. Samalla siirtolaiset olivat raaempia kuin koskaan aiemmin, kertoi poliisin tiedottaja. 15 poliisia sekä 16 laitonta siirtolaista vietiin Ceutan sairaalaan.

Poliisin mukaan myös sadat muut laittomat siirtolaiset yrittivät kiivetä raja-aidan yli. Espanjalaiset ja marokkolaiset poliisit estivät kuitenkin tämän.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset